Nemzetközi foci

Pogba tényleg most a legjobb, mióta a Unitedben játszik?

JON SUPER / POOL / AFP
JON SUPER / POOL / AFP

A Manchester United kedden legyőzte a Burnley-t és vezeti a Premier League-et. A meccs kapcsán a győztes gólt szerző Paul Pogbával van tele a szigetországi sajtó, a világbajnok francia ugyanis elég meggyőző formában van az elmúlt időszakban, Bruno Fernandes mellett ő lehet a szezon második felének hőse a csapatnál.

Mindig mondtam, hogy Paul fontos játékos. Jó karakter az öltözőben, olyan, akire fel lehet nézni, ráadásul világbajnok is. Most van a legjobb formában

– mondta játékosáról Ole Gunnar Solskjaer.

Kapcsolódó
Húsz bajnoki után csoda történt Sheffieldben
Nyert a United, de nem csak a Sheffield, hanem a Manchester is.

A dolog érdekessége, hogy a játékos ügynöke, Mino Raiola bő egy hónapja közölte, hogy Pogba biztosan elhagyja majd a Manchester Unitedet. Rá pár napra kapott ki Lipcsében a csapat a Bajnokok Ligájában, a francia csak csere volt.

Azóta viszont ő a csapat egyik, ha nem a legjobb játékosa.

A Burnley ellen sem csak a gólja miatt volt a mezőny legjobbja. Ő tisztázott a legtöbbször a mezőnyben és csak egy játékos nyert annyi fejpárbajt, mint ő, azaz tényleg sokoldalúan játszott. Ha ez a hattyúdala a csapatnál, elég biztatóan alakul eddig.

Egy összeállítás a Burnley elleni megmozdulásaiból:

Közben a Manchester United egyelőre borítva a papírformát tartja magát. Arra, hogy legalább 17 fordulót követően az élen álljon a csapat a 2012-13-as szezon óta nem volt példa – akkor bajnok lett a csapat Sir Alex Ferguson irányításával.

Olvasói sztorik