Nemzetközi foci

A játékos, akin két klub bombaüzletet csinált, a West Ham meg óriási veszteséget

Getty images
Getty images
Sébastien Haller története hűen példázza, a futballkarrier olykor a szerencsén, no meg emberi kapcsolatokon múlik.

Sébastien Haller 26 éve Franciaországban született. Az elefántcsontparti család sarja az Auxerre-ben nevelkedett, és miután végigjárta a francia U-válogatottakat, 21 évesen, 2015 telén onnan ment kölcsönbe az FC Utrechtbe, majd a holland klub  fél év ismerkedés után nyáron 750 ezer euróért megvásárolta a csatárt.

Öt év távlatából elmondható, az Utrecht remek üzletet kötött, mert Hallert két évvel később, 2017 nyarán már 7 millió euróért adta el az Eintracht Frankfurthnak. A csatár elég jól muzsikált a Bundesligában, mivel első évében  31 meccsen kilenc gólt és négy gólpasszt jegyzett, amit a második évadban ez is felülmúlta egy kifejezetten jónak mondható 29/15/9-es meccs/gól/gólpassz mutatóval.

Ennek köszönhetően a német klub 2019 nyarán bombaüzletet kötött a West Ham Uniteddel. A Premier League jelenlegi 10. helyén álló klub 50 millió eurót pengetett ki a támadóért.

Olybá tűnik azonban, hogy sem Hallernek nem jön be az angol foci, sem David Moyes edzőnek a csatár stílusa, mivel 53 tétmérkőzésen szerzett 14 gólja ellenére gigászinak mondható 27,5 millió eurós veszteséget is bevállalva visszadták Holandiába.

Az, hogy a támadó Amsterdamban klubrekordot jelentő 22,5 millió eurós vételi árat meghálálja-e a vevőnek, az Ajaxnak, csak ezt követően derül ki. Az biztos, hogy Eric ten Hag edző nem vett zsákbamacskát, ugyanis korábban az Utrechtnél éppen ő fedezte fel Hallert, nála rúgott 98 fellépésén 51 gólt, avagy kettejük együttműködése gyümölcsözőnek tűnik, a holland listavezetőnél biztosan megkapja a másodvirágzás lehetőséget.

Olvasói sztorik