Nemzetközi foci

Fogadjunk, hogy libabőrös leszel, ha megnézed, hogy üvölti az angol kiscsapat Adele dalát a nagy bravúr után!

Fotó: Chorley FC
Fotó: Chorley FC

Az FA Kupa varázsát az adja, hogy a kiscsapatok általában az utolsó leheletükig küzdenek, hogy megnehezítsék a nagyok dolgát.

A National League-ben, vagyis a hatodosztályban szereplő North Chorley most összehozott egy nagy bravúrt, mivel a 3. fordulóban kiejtette Wayne Rooney csapatát, a másodosztályú Derbyt.

Igaz, a koronavírus-járvány által sújtott Derbyből az első keret tagjai közül senki nem utazott el, még Rooney sem volt jelen, és a kezdőben a 11 játékosból kilenc most debütált a felnőttcsapatban.

Erről álmodtak, és össze is jött:

A Chorley élt a lehetőséggel, és Connor Hall, valamint Mike Calveley góljaival 2-0-ra győzött. Hall azt mondta, a következő körben az egyik legnagyobb angol klubbal szeretne összecsapni – a Newcastle Uniteddel, amelyért régóta rajong.

Az öltözőben aztán a győzelem után jöhetett Adele Someone you like című dalának éneklése.

A Chorley idén már három meccset nyert a kupában, épp annyit, mint korábban a csapat története során összesen. Az elmúlt 30 évben csak egyszer fordult olyan elő, hogy hatodik vonalban szereplő csapat elbúcsúztatott egy első- vagy másodosztályú ellenfelet, 1991-ben a Woking tréfálta meg a West Bromwich Albiont.

Az élvonalbeli Everton nem járt ugyan pórul, de megszenvedett a másodosztályú Rotherham ellen, végül a hosszabbításban James Rodríguez mesés passza után a csereként beállt Abdoulaye Doucouré döntött.

Olvasói sztorik