Nemzetközi foci

Óriási mérföldkőhöz ért az olasz futball legnagyobb dinasztiája

Massimiliano Ferraro / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Massimiliano Ferraro / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Maldini. A név amely a futballvilágban a klubhűség és a minőség szinonimája. A jeles dinasztia első tagja, Cesare Maldini az első olasz játékos volt, aki csapatkapitányként magasba emelhette a BEK-serleget, amikor a Milan az 1963-as döntőben legyőzte a portugál Benficát.

Cesare, aki kora egyik legnagyszerűbb védője volt négy bajnoki címet is nyert a milánói klubbal, amelynek volt edzője is.

Fia, Paolo továbbvitte a családi hagyományokat, 1985-ben debütált a Serie A-ban, természetesen a Milan színeiben, ahol 25 idényt húzott le.

Nyert hét bajnoki címet, öt BEK-et/BL-t (volt még három elveszített döntője is, köztük a 2005-ös, amikor 52 másodperc után gólt lőtt a Liverpoolnak), a csapatban pedig összesen 902 tétmeccset játszott. Ezek közül 647 volt bajnoki, amivel második az olasz örökranglistán a Juventus kapusa, Gianluigi Buffon (653) mögött.

Kapcsolódó
Ennél tökéletesebb génállomány nincs a futballvilágban
Egy család, egy klub, három férfi és egy rakás trófea. A 17 éves Daniel írhatja tovább a Maldini família hihetetlenül sikeres történetét.

Paolo manapság a Milan technikai igazgatója, de a pályán is futkározik egy Maldini, a kisebbik fia, Daniel ugyanis tagja a keretnek. A Juventus elleni rangadón Daniel a hajrában állt be, ez volt a 6. felnőttbajnokija pályafutása során.

Viszont a család számára ez a hat meccs is elég volt egy szédületes mérföldkő eléréséhez: Cesare, Paolo és Daniel hárman együtt ugyanis 1000 bajnokin képviselték a Milant.

Grandfather 🤝 Father 🤝 Son

Three generations of the Maldini Family reached a combined 1,000 Serie A games for AC Milan when Daniel Maldini came off the bench against Juventus.

Közzétette: Bleacher Report Football – 2021. január 7., csütörtök

Olvasói sztorik