Nemzetközi foci

Két középpályás játszott belső védőt a Liverpoolban, de nem ezért kapott ki

Elszenvedte idénybeli második vereségét a címvédő Liverpool a Premier League 17. fordulójában, hétfőn. Jürgen Klopp meglepő módon két középpályást, Jordan Hendersont és Fabinhót nevezte a védelem tengelyébe a Southampton ellen, ezzel már a tizedik belső védőpárost küldte pályára a szezonban.

Mégsem ez okozta a vesztét, hanem egy érthetetlen rövidzárlat Trent Alexander-Arnoldtól. A második percben James Ward-Prowse beadását csúnyán elnézte a Pool hátvédje, az így helyzetbe kerülő Danny Ings pedig zseniálisan emelt a kapuba.

Innentől fel volt adva a lecke Klopp együttesének, amely rendkívül ötlettelenül, lassan támadt és nem sok gondot okozott ellenfelének az első 45 percben. Térfélcsere után költözött némi élet a vendégekbe, sőt az egyenlítés is összejöhetett volna, ám a játékvezető úgy döntött, nem jár tizenegyes Jack Stephens kezezéséért.

A Liverpool végül nem csak gólt, vagy pontot nem szerzett, a kaput is alig találta csak el. A címvédő vereségével is maradt az élen, azonban a második helyezett Manchester United a Burnley elleni mérkőzésen megelőzheti, ha nem veszít.

Olvasói sztorik