Nemzetközi foci

A legjobbkor tört meg a dortmundi tini gólcsendje

Leon KUEGELER / POOL / AFP
Leon KUEGELER / POOL / AFP

Bár Jadon Sancho az előző két szezonban 12, illetve 17 találatig jutott a Bundesligában, 2020-21-ben egészen mostanáig várni kellett az első góljára.

Kapcsolódó
Gulácsi „Pete the wall" mérföldkőhöz érkezett
Szombaton az RB Leipzig idegenben győzte le 1-0-ra a Stuttgartot a Bundesliga 14. fordulójában, ezzel pedig átvette a vezetést a Bayern Münchentől. A klub a magyar kapusát ünnepli.

A Borussia Dortmund a 14. fordulóban a két ponttal előtte álló Wolfsburgot fogadta, és abban bízhatott, hogy a vendégek idegenbeli mérlege nem a legacélosabb, hiszen az idényben mindössze egyszer tudtak nyerni, igaz, négyszer döntetlent értek el.

Kapcsolódó
Ilyen varázslatos feltámadásra is képes a Bayern München
A Szalai Ádámot a hajrában becserélő Mainz az 50. percben még 2-0-ra vezetett, végül nagy verést kapott.

A vendégek ennek ellenére megszerezhették volna a vezetést, de a VAR a 22. percben megkegyelmezett a Dortmundon, és nem ítélt büntetőt Axel Witsel kezezését követően.

A hazaiak a 66. percben szereztek vezetést Manuel Akanji fejesével (1-0).

A hajrában a Wolfsburg minden erejét mozgósította, nagy nyomás alá helyezte a vendégek kapuját, de egy kontra mindent eldöntött, a 20 éves angol válogatott szélső, Sancho szépen játszotta magát tisztára, majd a bal alsó sarokba lőtt (2-0).

Győzelmével a Dortmund feljött a 4. helyre, míg a pedig Wolfsburg mindössze második vereségét szenvedte el.

Bundesliga, 14. forduló

Dortmund – Wolfsburg 2-0 (0-0)
gól: Akanji (66.), Sancho (91.)

 

Bayern München – Mainz 5-2 (0-2)
gól: Kimmich (50.), L. Sané (55.), Süle (70.), Lewandowski (76., 83., az elsőt 11-esből), illetve Burkardt (32.), Hack (44.)

Olvasói sztorik