Nemzetközi foci

Bejelentették, hogy feloszlatják a bajnokcsapatot, aztán két nappal később mégis indultak a ligában

Jose Breton/NurPhoto via Getty Images
Jose Breton/NurPhoto via Getty Images

A Kopparbergs/Göteborg FC női labdarúgócsapata történelmi diadalt aratva megnyerte a bajnokságot, sőt decemberben még a Manchester City ellen vívott Bajnokok Ligája-mérkőzést az együttes. A dráma ezután jött, az év utolsó napjaiban közölték a játékosokkal, hogy nem indulnak a 2021-es kiírásban, mert nem tudják tartani anyagilag erősebb ellenfelek ellen a tempót.

Kapcsolódó
Sokk Göteborgban: két hónapja bajnok lett, most felszámolják a futballcsapatot
A ManCity elleni Bl-kiesést követően döntöttek a női bajnokcsapat azonnali megszüntetéséről.

Az MTI cikke szerint azonban a klub ugyanis ellenállhatatlan ajánlatokat kapott potenciális befektetőktől, ezért két nappal azután, hogy a megszűnésről hírt adott az egyesület, újabb bejelentés történt, miszerint 2021-ben mégis indul a bajnokságban.

Az új potenciális befektetők között magánszemélyek, vállalatok és más futballklubok is vannak – közölte az egyesület. A helyi sörfőzde támogatását élvező klub hosszú távú aggályai ugyanakkor nem változtak.

A göteborgi együttes – amely nem azonos a férficsapatot működtető IFK Göteborggal – egy arany- és négy ezüstérmet nyert hazája bajnokságában, háromszor pedig megnyerte a Svéd Kupát. Kevesebb mint két héttel ezelőtt még a Bajnokok Ligájában szerepelt, de a nyolcaddöntőben kiesett a Manchester Cityvel szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik