Magyar foci

Élete legnehezebb hét éve után lemondott a női futballválogatott kapitánya

Mlsz.hu
Mlsz.hu

Lemondott posztjáról Markó Edina, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, írta az Mlsz.hu portál.

Életem legnehezebb, de egyben legszebb hét esztendeje volt, melyet a női válogatott élén eltölthettem. Büszke vagyok rá, hogy nagyszerű játékosokkal, egyéniségekkel, s a stábomban is remek szakemberekkel dolgozhattam együtt, és ezért a lehetőségért nagyon hálás vagyok a Magyar Labdarúgó Szövetségnek

– idézte a honlap Markó Edinát.

Az edző 2014. március 7-én, a horvátországi Isztria Kupán irányította először a nemzeti csapatot, utoljára pedig december elsején, a Izland elleni, 1-0-ra elveszített Európa-bajnoki selejtezőn, amely a sorozat záró mérkőzése volt. A válogatott két győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel csoportja negyedik helyén végzett.

A játékosként 55-szörös válogatott Markó Edina összesen 89 mérkőzésen volt a nemzeti együttes kapitánya, ami női vonalon rekord. Nála többször magyar A válogatottat csak Baróti Lajos (117 mérkőzés) irányított.

Ha pedig összeadjuk a játékosként a pályán, szövetségi kapitányként pedig a kispadon végigküzdött mérkőzéseket, Markó Edina (89+55=144), Mészöly Kálmánt megelőzve (61+61=122) az abszolút csúcstartó.

Olvasói sztorik