Nemzetközi foci

Beérte a Manchester United az ősi rivális Liverpoolt a tabellán

Lindsey Parnaby/PA Images via Getty Images
Lindsey Parnaby/PA Images via Getty Images

A Manchester United mutatós támadás végén szerzett előnyt, előbb Paul Pogba tartott technikai bemutatót, majd Marcus Rashford indította szép mozdulattal Aaron Wan-Bissakát, az ő beadását pedig Anthony Martial fejelte kapuba.

Térfélcsere után aránylag hamar jöttek a fordulatok, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Jack Grealish hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bertrand Traorét, amivel az 58. percben egyenlített az Aston Villa.

Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, mert a túloldalon két perccel később összekoccantotta Pogba lábát Douglas Luiz, amit videózás után is tizenegyesnek ítélt meg a játékvezetés. Bruno Fernandes állt a labda mögé és a jobb alsó saokba lőtte a haziak újabb vezető gólját.

Ezután a Manchester United és az Aston Villa előtt is több lehetőség adódott, a vendégek különösen a hosszabbításban voltak veszélyesek, de az állás nem változott, így Ole Gunnar Solskjaer együttese beérte a tabella élén a Liverpoolt.

A másik pénteki találkozó a 86. percben dőlt el a cseh Tomas Soucek góljával, így meglepetésre a West Ham United idegenben legyőzte az Evertont.

Eredmények – Premier League, 17. forduló

Manchester United-Aston Villa 1-0 (1-0)
Everton-West Ham United 0-1 (0-0)

szombaton játsszák:
Tottenham Hotspurs-Leeds United 13.30
Crystal Palace-Sheffield United 16.00
Brighton-Wolverhampton Wanderers 18.30
West Bromwich Albion-Arsenal 21.00

vasárnap játsszák:
Burnley-Fulham 13.00
Nerwcastle-Leicester City 15.15
Chelsea-Manchester City 17.30

hétfőn játsszák:
Southampton-Liverpool 21.00

Olvasói sztorik