Nemzetközi foci

Egykori kapusa csúnyán beárazta az Arsenalt

Shaun Botterill / Getty Images
Shaun Botterill / Getty Images

Hét nyeretlenül megvívott bajnoki után győzött újra az Arsenal, amely 3-1-re legyőzte a Chelsea-t a Premier League 15. fordulójában.

Kapcsolódó
A Chelsea bánta az Arsenal nagy feltámadását
Egy tizenegyes, egy szabadrúgás és egy váratlan megoldás hozta meg a győzelmet az utóbbi hetekben bukdácsoló Arsenal számára.

A győzelem ellenére a londoni csapat még mindig csak a 14. helyen áll a tabellán, ami magyarázza az Aston Villa argentin kapusának, Emiliano Martíneznek a nyilatkozatát.

Martínez hosszú éveket töltött az Arsenalnál, amely általában kölcsönadta őt, majd végül idén szeptemberben a Villa 18,5 millió euróért megszerezte.

Martínez 13 bajnokin védett idén a birminghamieknél, és ezek közül nyolcszor kapott gól nélkül zárt, így tett a karácsonyi játéknapon a Crystal Palace ellen is. A nyolc nullázással Martínez vezeti a kapusok rangsorát idén a PL-ben.

„Mindenki azt gondolta, hogy visszalépés lesz a karrieremben, hogy az Arsenaltól az Aston Villához szerződtem. Szerintem viszont épp, hogy előreléptem a váltással” – mondta Martínez.

A tabella neki ad igazat, a Villa ugyanis nyolc ponttal többet szerzett, mint azt Arsenal, pedig két meccsel kevesebbet játszott.

Olvasói sztorik