Nemzetközi foci

„Túlzásba azért nem visszük az ünneplést” – próbálnak két lábbal a földön maradni a Premier League csodacsapatánál

Az Aston Villa az angol labdarúgó-bajnokság egyetlen hibátlan csapata, amely az első négy bajnokiját megnyerte. A Villa a Sheffield Unitedet verte az első fordulóban, majd sorrendben a Fulham, a címvédő Liverpool (7-2 lett), majd legutóbb a Leicester City következett a sorban.

Az 1930-31-es szezonban vett legutóbb ilyen jó rajtot a csapat.

Különösen úgy nagy szó mindez, hogy az Aston Villa majdnem kiesett az előző szezonban, mindössze egyetlen ponton múlt, hogy nem a Championshipben játszik. Épp ezért próbálják is a helyén kezelni az eddigi sikereket.

Mindig csak az adott meccsre koncentrálunk. Túlzásba azért nem visszük az ünneplést, mint ahogyan nagyon neki sem keseredtünk egy-egy vereségnek az előző szezonban. Kiegyensúlyozottnak kell lennünk

nyilatkozta a meccs után Dean Smith.

A 49 éves angol szakember 2018 októberében vette át az Aston Villa irányítását, amely akkor mindössze a 15. volt a másodosztályban. Onnantól kezdve viszont a mezőnyben a harmadik legtöbb pontot szerezte, végül az ötödik helyen rájátszásba jutott a csapat, és ki is harcolta a feljutást az élvonalba. Ez sikerült Smith-éknek megfejelni azzal, hogy a Premier League-ben maradt a Villa, amely már most több pontot szerzett, mint tavaly 13 forduló alatt. Csak azért nem vezeti a bajnokságot, mert az Everton, amely egy ponttal megelőzi, egy mérkőzéssel többet játszott.

Ha az idióták nem állnak az útjába, megvan az angolok Pirlója
Jack Grealish a válogatott kerettagságig már eljutott, az angolok benne látják az új világsztárt.

Nagy szerepe van a sikerekben annak, hogy sikerült megtartani Jack Grealish-t, valamint megszerezte a klub kölcsönben Ross Barkleyt a Chelsea-től. Az angol középpályás gólja döntött a Leicester ellen, már két találata van – annyi, amennyi a londoniaknál a legutóbbi 42 meccsén sikerült. Nem is volt biztos, hogy Barkley egyáltalán pályára tud lépni, erre végig fent volt, az egyetlen találatot pedig a 91. percben szerezte.

Volt egy kisebb térdsérülése, kérdés volt, hogy egyáltalán kezdhet-e. Szombaton [egy nappal a mérkőzés előtt] edzett egyedül, de sokat dolgozott az orvosunkkal, akinek szintén köszönettel tartozom ezért a győzelemért

– folytatta a Villa menedzsere.

Érdekes kihívás vár majd az Aston Villára a következő fordulóban, pénteken ugyanis az újonc, de kifejezetten biztatón kezdő Leeds Unitedet fogadja majd.

Kiemelt kép: JON SUPER / POOL / AFP

Olvasói sztorik