Nemzetközi foci

Megszakadt a MU óriási győzelmi sorozata

GLYN KIRK / POOL / AFP
GLYN KIRK / POOL / AFP

A Leicester 2-2-es döntetlent játszott a Manchester Uniteddel a Premier League 15. fordulójának rangadóján.

A meccs előtt a Leicester állt jobban, igaz, a második helyezett csak egy ponttal gyűjtött többet, mint a MU, amely legutóbbi tíz idegenbeli bajnokiját kivétel nélkül megnyerte.

A United kezdett jobban, Bruno Fernandes a 16-os vonalán úgy kapott bele egy labdába, hogy az tökéletes gólpassz lett Marcus Rashfordnak.

Fernandes a hazaiak első góljában is benne volt, könnyelműen elpasszolt egy labdát a saját térfelén, Harvey Barnes pedig egy pazar lövéssel büntetett.

A 79. percben úgy tűnt, folytatódhat a MU fantasztikus idegenbeli győzelmi sorozata, Edinson Cavani passza után Fernandes jóvátette a hibáját.

A Leicesternek azonban erre is volt válasza, Jamie Vardy maradt üresen két vendégvédő között, és a lövése Axel Tuanzebe lábáról pattant be.

A Leicester legutóbb 2014 szeptemberében tudta legyőzni a Manchester Unitedet, azóta kilenc vereség mellett negyedszer játszott vele döntetlent. A döntetlennek leginkább az éllovas Liverpool örülhet, amely így növelheti az előnyét.

A nap bravúrját az Aston Villa hajtotta végre, amely tíz emberre fogyatkozott 1-0-s vezetésénél az első félidő végén Tyrone Mings kiállítása miatt, de így is berámolt a második felvonásban további két gólt a Crystal Palace-nak.

Premier League, 15. forduló:

Leicester City – Manchester United 2-2 (1-1)
gól: Barnes (31.), Tuanzebe (85., öngól), illetve Rashford (23.), Bruno Fernandes (79.)

 

Fulham – Southampton 0-0

 

Aston Villa – Crystal Palace 3-0 (1-0)
gól: B. Traoré (5.), Hause (66.), El Ghazi (76.)
piros lap: Mings (45., Aston Villa)

Olvasói sztorik