Nemzetközi foci

Bukaresti csapat hívná stadionavatóra a Ferencvárost

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

A Ferencvárossal szeretne barátságos mérkőzést játszani a jövő év augusztusára tervezett stadionavatóján a bukaresti Rapid labdarúgócsapata. A tervről Lucian Ionescu, a román másodosztályban játszó bukaresti klub marketingigazgatója beszélt a Metropola televízióban, és nyilatkozatát több romániai sportportál is idézte az MTI cikke szerint.

Ionescu elmondta, sporttörténeti okokból hívná a Ferencvárost Bukarestbe.

1940-ben ennek a két csapatnak kellett volna játszania a Közép-Európa-kupa döntőjét, de a második világháború miatt a meccsre nem került sor. A marketingigazgató azt is megjegyezte, ez egyelőre az ő kezdeményezése, a klub még nem hozott döntést az FTC meghívásáról.

Az 1923-ban alapított, és az egyik legnagyobb rajongótáborral rendelkező bukaresti klub a 2014/15-ös idény végén kiesett a Liga 1-ből, és csődbe jutott. Az ötödosztályból indulva kapaszkodott fel a másodvonalba, ahol jelenleg a harmadik a tabellán, és az élvonalba jutásért küzd.

A klub újjáépülő stadionját az idén nyárra tervezett Európa-bajnokságra kellett volna felépíteni, hogy edzőpályául szolgáljon a Bukarestben játszó csapatoknak. Az Eb-t a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztották. Az építkezés jelenlegi állása szerint a 14 ezer néző befogadására alkalmas új Rapid-stadion 2021 nyarára készülhet el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik