Magyar foci

Rebrov: Ha jönnek a sikerek, azt a klubnak illik honorálni a tréner felé

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

„Mindenki tudja, hogy számomra két fontos dolog van: hogy értsék a játékot és, hogy sokat fussanak. Ez viszont csak együtt működik, hiszen, ha nem futsz, nem segítesz a csapatnak, de, ha nem érted a játékot, akkor miért szaladgálsz feleslegesen – mi nem atléták vagyunk” – nyilatkozta Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a Csisztu Sport Cast legutóbbi adásában azzal kapcsolatban, hogy mit vár el csapatától.

Amióta az ukrán edző átvette az irányítást, az FTC nyert két bajnoki címet és eljutott előbb az Európa Liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a kupatavaszt azonban még nem sikerült elérnie. A Fradi most ősszel olyan sztárcsapatokkal játszott, mint a Barcelona és a Juventus, utóbbi kapcsán Rebrov megjegyezte,

jó volt látni Cristiano Ronaldo dühös arckifejezését, amiért az olasz bajnok nem bírt a magyar csapattal és utóbbi rászolgált volna egy pontra Torinóban.

Sem a klub, sem a 46 éves edző nem csinált titkot abból, hogy eredményfüggő a fizetése a Ferencvárosnál. Ezt most is megerősítette.

„Az alapfizetésem nem túl magas, de ragaszkodtam bizonyos prémiumok kontraktusba foglalásáról –

ha jönnek a sikerek, akkor azt a klubnak illik honorálni a tréner felé.

A foci, valljuk meg: üzlet és ennek mindenhol így kellene működnie – ha többet szeretnél, akkor dolgozz keményebben” – mondta.

Szerhij Rebrov az adásban beszélt arról, hogy a foci mellett anno kosárlabdázott, röplabdázott, sőt balettozott is. Emellett elárulta, mely edzőknek a munkásságát elemezte ki, és mivel tölti a szabadidejét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik