Nemzetközi foci

Kis szögletből is lehet orbitálisan nagy gólt rúgni

Lars Baron/Getty Images
Lars Baron/Getty Images

A Bayer Leverkusen hazai pályán 4-1-re legyőzte a hajrára már kettős emberhátrányban játszó Hoffenheimet a Bundeslia 11. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Már a negyedik perc megadta az alaphangot a találkozón, ekkor Nadiem Amiri és Leon Bailey kisszögletes variációja végén utóbbi lőtt pokolian nagy bombagólt a jobb fölső sarokba.

A félidő derekán Bailey újra betalált, amikor egy szöglet utáni kavarodás végén Kramaric röviden tette haza a labdát az ellenfele térfeléről. A Leverkusen támadója lecsapott rá, elvitte a kint álló kapus mellett és higgadtan a hálóba gurított.

Térfélcsere után a Hoffenheim is megmutatta, hogy van benne minőség. Christoph Baumgartner gyönyörűen lőtte ki a bal felső sarkot.

Csakhogy Florian Wirtz öt percre rá betalált, majd Florian Grillitsch egy elkésett belépőért kapta meg második sárga lapját, Stefan Posch pedig ezért az ostoba kezezésért.

A 4-1-es végeredményt Lucas Alario állította be tizenegyesből, a Leverkusen győzelmével pedig a Bundesliga élére állt, egy ponttal előzi meg a Bayern Münchent és az RB Leipziget.

Eredmények – Bundesliga, 11. forduló

Bayer Leverkusen-Hoffenheim 4-1 (2-0)

korábban:
Augsburg-Schalke 04 2-2 (1-0)
Union Berlin-Bayern München 1-1 (1-0)
Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 1-5 (1-1)
Freiburg-Bielefeld 2-0 (0-0)
FSV Mainz-1. FC Köln 0-1 (0-0)
Borussia Mönchengladbach-Hertha BSC 1-1 (0-0)
RB Leipzig-Werder Bremen 2-0 (2-0)
Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 2-1 (0-0)

Olvasói sztorik