Nemzetközi foci

Zidane nagyon elengedte magát az Atlético legyőzése után

OSCAR DEL POZO / AFP
OSCAR DEL POZO / AFP

Megrázta magát a Real Madrid, a Sevillát 1-0-ra, a BL-ben a továbbjutásról döntő meccsen a Borussia Mönchengladbachot 2-0-ra, majd a városi rangadón az Atlético Madridot szintén 2-0-ra győzte le.

Kapcsolódó
Legyőzte a listavezetőt a Real Madrid, ezzel lőtávolba került
Nem talált fogást Zinedine Zidane csapatán az Atlétioc Madrid.

A három győzelem egyből megváltoztatta Zinédine Zidane hangulatát, akinek a hektikus szereplés miatt veszélyben volt az állása. Az Atlético elleni győzelem után a Real edzője két középpályásáról, Luka Modricról és Toni Kroosról áradozott, a német játékos 90 átadásából 87 jó volt, ami a 2005-2006-os idény óta a legjobb passzmutató a madridi rangadók esetében.

„Modricra és Kroosra nagy szükségünk volt, hogy megleljük a kiutat. A középpályán gyorsan passzoltunk és a súlypontáthelyezések révén megtaláltuk a réseket az ellenfél védelmén.

Kroos és Modric kibaszott jók, kivételes játékosok. Karim Benzemáról is ugyanezt tudom mondani, Lucas Vázquez fenomenális, ahogyan Dani Carvajal, Raphael Varane, vagy a kapitányunk, Sergio Ramos

fényezte a csapatát Zidane, aki azért felhívta a játékosai figyelmét arra, hogy bár jó hetet zártak, még nincs mit ünnepelni.

Az mindenesetre biztató lehet a Real számára, hogy az Atléticónak mindössze egy kaput eltaláló lövést engedtek, és egy meccsen lőttek annyi gólt a riválisnak, amennyit az 10 forduló alatt kapott.

Olvasói sztorik