Nemzetközi foci

Zidane-nak kapóra jön, hogy Pogba távozni akar a MU-tól

Odd ANDERSEN / AFP / POOL
Odd ANDERSEN / AFP / POOL

Paul Pogba ügynöke, Mino Raiola a napokban azt nyilatkozta, hogy a világbajnok francia középpályás ideje lejárt a Manchester Unitednél.

Kapcsolódó
Paul Pogba elhagyja a Manchester Unitedet
A futballista ügynöke egyértelműen fogalmazott.

A lehetséges következő állomásként Pogba korábbi klubját, a Juventust, valamint a Real Madridot emlegetik, utóbbit honfitársa, Zinédine Zidane irányítja, aki már sokszor kifejtette, hogy nagyon kedveli a középpályás játékát.

Zidane egy másik franciát, a mindössze 18 éves Eduardo Camavingát is szeretett volna a Realhoz csábítani, és az As azt írja, ő jobban illene a madridi klub utóbbi években látott játékospolitikájába. Florentino Pérez elnök az utóbbi években a rutinos sztárok helyett a fiatal tehetségekre szavazott, így került a klubhoz Vinícius Júnior, Rodrygo vagy a japán Kubo Takefusza, aki jelenleg kölcsönben a Villarrealban játszik.

Pénzügyi szempontból hasonló kiadást jelentene akár Pogba, akár Camavinga leigazolása, legalábbis az As szerint 50-80 millió eurónál olcsóbban egyiküket sem tudná megszerezni a Real.

Ami viszont nem elhanyagolható különbség, hogy Camavinga kilenc évvel fiatalabb, és jelenleg jóval szerényebb fizetésért futballozik: klubja, a Rennes 2 millió eurót utal neki, míg Pogba 15 milliót kap a MU-tól.

Pogba szerződése 2022 nyaráig szól a MU-nál, amely csak harmadik lett a BL csoportjában, így átkerült az EL-be. Viszont, ha a 27 éves játékos még télen vált, akkor könnyen lehet, hogy a tavasszal ismét a BL-ben focizhat majd, hiszen mind a Real, mind a Juve ott van a legjobb 16 között.

Olvasói sztorik