Nemzetközi foci

A Dinamo edzője: Nem könnyű a Fradi ellen játszani, főleg ilyen nyomás mellett

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

A Dinamo Kijev 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, így az ukránok az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában folytatják, míg a magyar bajnok számára véget ért a nemzetközi kupaszereplés a szezonra.

Kapcsolódó
Rebrov: Mondtam, ez a meccs az első gólig tart, sajnos ezt mi kaptuk
A Ferencváros vezetőedzője és kapusa szerint is értékes lecke volt a Bajnokok Ligája-szereplés a csapat számára.

A hazaiak vezetőedzője, Mircea Lucescu a találkozót követő sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon nehéz körülmények között kellett lejátszani a meccset. És bár nem sikerült a jól megszokott játékukat hozni, a továbbjutás a lényeg.

Most az eredmény volt a legfontosabb, a többi az öltözőre tartozik.

Az első félidőben jól védekeztünk, szervezettek voltunk, de sokszor adtuk el a labdát. A szünetben azt kértem, legyünk aktívabbak, a második félidőben több hibára is késztettük ellenfelünket, gólt is szereztünk. Örülünk ennek a fordulatnak és annak, hogy tavasszal is folytathatjuk” – mondta a 75 éves román edző.

A legnehezebbnek azt nevezte, hogy úgy kellett eredményt elérniük, hogy tele volt fiatalokkal a csapat, a védelemben például egy 18 és két 21 éves játékos is helyet kapott. Pozitívumként hozta fel azt is, hogy nyolc ukrán is kezdőként lépett pályára, miközben a Ferencváros kilenc légióssal állt fel. Úgy érzi, a szezon elejétől kezdve sokat lépett előre a Dinamo.

A nyomás és a fontosság határozta meg a mérkőzést.

Nem egyszerű a Ferencváros ellen játszani, mert jó csapat, tapasztaltak a játékosai, remek az edzője, és jó eredményeket ért el. Azzal ráadásul mindkét csapat tisztában volt, hogy egymás ellen dől majd el a harmadik hely, mert a Barcelona és a Juventus is más szintet képvisel” – mondta Lucescu.

Olvasói sztorik