Nemzetközi foci

Pelé: Nem mondtam neked soha, de szeretlek, Diego

Mikhail MetzelTASS via Getty Images
Mikhail MetzelTASS via Getty Images

Pelé, a labdarúgás legendája nyílt levélben búcsúzott Diego Maradonától, aki november 25-én szívrohamban meghalt.

Kapcsolódó
Meghalt Diego Maradona
A világbajnok labdarúgó az otthonában kapott szívrohamot. 60 éves volt. Az argentin köztársasági elnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.

A brazil futballistát rendszeresen összehasonlították az argentinnel, ezért nem volt felhőtlen a viszonyuk, ugyanakkor mégis barátokként tekintettek egymásra. Halálát követően Pelé megosztotta gondolatait, ám a napokban végső búcsút vett Maradonától egy nagyon megható írással.

Bűvész voltál, amikor a labda a lábadnál volt, egy igazi legenda. Mindenekelőtt azonban az én nagyszerű barátom, hatalmas szívvel. Pályafutásod mindig őszinteség jellemezte, a magad sajátos stílusában. Ha valamit megtanítottál, hogy többször kell kimondanunk embertársainknak, hogy szeretjük őket. Gyors távozásod miatt nem mondhattam neked soha, de most leírom: szeretlek, Diego

– írta a 80 éves sportági ikon búcsúlevelében, amelyben azt is közölte, a mennyországban majd újra együtt fociznak.

Já se passaram sete dias desde que você partiu. Muitas pessoas adoravam nos comparar durante toda a vida. Você foi um…

Közzétette: Pelé – 2020. december 2., szerda

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött. Halála után egy nappal a Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezték örök nyugalomra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik