Nemzetközi foci

Azzal vádolják a Juventust, hogy segített Luis Suáreznek csalni az olasz nyelvvizsgán

Jose Jacome - Pool/Getty Images
Jose Jacome - Pool/Getty Images

Luis Suárez jelenleg az Atlético Madridjátékosa, de sokáig úgy nézett ki nyáron, hogy a Juventus játékosa lesz, írta az MTI.

Kapcsolódó
Suárezt azzal vádolják, hogy csalt az olasz nyelvvizsgán
Egy olasz lap szerint előre tudta a válaszokat, miközben szinte egyáltalán nem beszél olaszul.

A Juventusba nem érkezhetett volna, mert a torinói csapatba több EU-n kívüli futballistát már nem regisztrálhattak volna, így jött az ötlet, hogy legyen Suárez olasz állampolgár. Ez jogilag nem támadható, mert a felesége olasz, így a lehetőség adott volt. Csakhogy állítólag az uruguayi csalt a vizsgán és Raffaele Cantone legfőbb ügyész szerint a Juventus labdarúgócsapata is segített ebben.

Szeptemberben Suárez sikeresen letette a vizsgát egy perugiai egyetemen, a vizsgáztató a teszt után pedig közölte, hogy a Suárez 15 perc alatt megszerezte az állampolgársághoz szükséges középfokú B1-es képesítést, mivel csak a vizsga szóbeli részét tette le.

Cantone közölte azzal vádolja a Juvét, hogy a nyelvvizsga tesztjének tartalmát előzetesen eljuttatták Luis Suárezhez, míg vizsgájának eredményét és annak pontszámát is előre meghatározták, hogy megfeleljen. Cantone szerint a klub a legmagasabb intézményi szinteken is tett lépéseket az állampolgársági ügy felgyorsítására.

Az érintett egyetem és a Juventus is tagadta a jogsértést. A klub egyébként arról is beszámolt, hogy Fabio Paratici sportigazgatóval szemben rendőrségi vizsgálat indult, de meglátásuk szerint az majd tisztázza a sportvezető szerepét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik