Nemzetközi foci

Suárezt azzal vádolják, hogy csalt az olasz nyelvvizsgán

Luis Suárez jelenleg az Atlético Madridhoz tart, de sokáig úgy nézett ki, hogy a Juventus játékosa lesz. Az olasz klub viszont már betöltötte az EU-n kívüli játékosoknak fenntartott helyeket, így Suárezt csak akkor igazolhatta volna le, ha a játékos leteszi az olasz állampolgársági vizsgát, és megkapja az útlevelet.

Első lépéseként egy olasz nyelvvizsgát kellett abszolválnia a Perugiai Egyetemen, de a La Repubblica nevű olasz lap azt írja, hogy a Pénzügyőrség és a perugiai ügyészség is vizsgálatot indított, mivel felmerült a gyanú, hogy Suárez előre megkapta a helyes válaszokat a kérdésekre.

„Egy szót sem beszél angolul, nincs tisztában az igeragozással. Ha az újságírók kérdéseket tennének fel neki, el lenne veszve. Évi 10 milliót keres, úgyhogy át kell mennie a teszten” – idézi a La Repubblica a vizsgával kapcsolatos, kiszivárgott hangfelvételek tartalmát.

A Juventus végül az útlevéllel kapcsolatos bonyodalmak miatt elállt Suárez szerződtetésétől, és a Miamiba távozó Gonzalo Higuaín helyére a korábban a csapatnál már két idényt lehúzó Álvaro Morata érkezik. Pont attól az Atléticótól, ahol Suárez leigazolása miatt nagy tolongás lenne a középcsatár posztján, hiszen még Diego Costa is Diego Simeone rendelkezésére áll.

Kiemelt kép: CESAR MANSO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik