Nemzetközi foci sport

Suárezt azzal vádolják, hogy csalt az olasz nyelvvizsgán

Luis Suárez jelenleg az Atlético Madridhoz tart, de sokáig úgy nézett ki, hogy a Juventus játékosa lesz. Az olasz klub viszont már betöltötte az EU-n kívüli játékosoknak fenntartott helyeket, így Suárezt csak akkor igazolhatta volna le, ha a játékos leteszi az olasz állampolgársági vizsgát, és megkapja az útlevelet.

Első lépéseként egy olasz nyelvvizsgát kellett abszolválnia a Perugiai Egyetemen, de a La Repubblica nevű olasz lap azt írja, hogy a Pénzügyőrség és a perugiai ügyészség is vizsgálatot indított, mivel felmerült a gyanú, hogy Suárez előre megkapta a helyes válaszokat a kérdésekre.

„Egy szót sem beszél angolul, nincs tisztában az igeragozással. Ha az újságírók kérdéseket tennének fel neki, el lenne veszve. Évi 10 milliót keres, úgyhogy át kell mennie a teszten” – idézi a La Repubblica a vizsgával kapcsolatos, kiszivárgott hangfelvételek tartalmát.

A Juventus végül az útlevéllel kapcsolatos bonyodalmak miatt elállt Suárez szerződtetésétől, és a Miamiba távozó Gonzalo Higuaín helyére a korábban a csapatnál már két idényt lehúzó Álvaro Morata érkezik. Pont attól az Atléticótól, ahol Suárez leigazolása miatt nagy tolongás lenne a középcsatár posztján, hiszen még Diego Costa is Diego Simeone rendelkezésére áll.

Kiemelt kép: CESAR MANSO / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!