Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Sahtar Donyeck oda-vissza megverte a Real Madridot a BL-ben

Stanislav Vedmid/DeFodi Images via Getty Images
Stanislav Vedmid/DeFodi Images via Getty Images

Miután a Sahtar Donyeck hatalmas meglepetésre 3-2-re legyőzte a Real Madrid együttesét októberben, a visszavágón sem kegyelmezett a spanyol bajnoknak.

Kapcsolódó
Nem volt visszaút a 3-0-ra elveszített első félidő után a Real Madridnak
Hazai pályán szenvedett váratlan vereséget a spanyol bajnok.

A Real Madrid vesztét ezúttal Raphael Varane okozta, aki egy ellenféltől elpattanó labdát elnézett, az érkező Dentinho pedig köszönte szépen, a kapuba lőtt.

Innentől lépéskényszerben voltak a vendégek, kinyíltak és ez lett a vesztük, mert egy labdaszerzésből megindult Manor Solomon és annyira nem támadta meg egyik védő sem, hogy kapura is lőtt, Courtois pedig nem tudott védeni.

Eközben a Salzburg – Szoboszlai Dominikkal a kezdőcsapatában – legyőzte a Lokomotiv Moszkva együttesét 3-1-re. A magyar középpályás jól játszott és bár gólt nem szerzett, 1-0-nál volt egy nagyon fontos mentése a gólvonalon.

Forrás: sofascore.com

Mergim Berisha az első félidőben duplázott, sokáig úgy tűnt ez bőven elég is lesz, de egy tizenegyes miatt visszajöttek az oroszok a meccsbe. Nagyjából másfél percig, mert Karim Adeyemi rögtön válaszolt és eldöntötte a meccset.

Győzelmével az osztrákok megelőzték a Lokomotiv Moszkvát egy ponttal, így jó esélye nyílhat tavasszal az Európa Ligában szerepelni.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

A csoport:

Lokomotiv Moszkva – Salzburg 1-3 (0-2)
Gólszerző: Mirancsuk (79.) ill. Berisha (28., 41.), Adeyemi (81.)

B csoport:

Sahtar Donyeck – Real Madrid 2-0 (0-0)
Gólszerző: Dentinho (58.), Solomon (82.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik