Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nem volt visszaút a 3-0-ra elveszített első félidő után a Real Madridnak

A Bajnokok Ligája első csoportkörében meglepetésre 3-2-re kikapott hazai pályán a Real Madrid a Sahtar Donyecktől.

A madridi Alfredo Di Stéfano Stadionban rendezett zárt kapus meccs katasztrofálisan indult Zinedine Zidane csapatának. A 29. percben Viktor Kornijenko okozott gondot a hazaiak védelmének, de mikor úgy tűnt, a tizenhatoson belül már szerelni tudják a Real játékosai, még tovább pöckölte Tetének a labdát, aki kilőtte a jobb alsó sarkot.

Néhány perccel később Raphael Varane öngóljával már kétgólossá vált a madridiak hátránya, majd még a félidő vége előtt Manor Solomon is betalált, így 0-3 volt az állás félidőben.

Szünetben egyet cserélt Zidane, Karim Benzema váltotta Rodrygót, de nem ő hozta vissza a reményt, hanem Luka Modric, aki két lövőcsel után irgalmatlanul nagy gólt bombázott a bal felsőbe.

Öt percre rá Vinicius Junior lopta le a pepecselő ukrán védő lábáról a labdát, megtáncoltatott egy védőt, majd ütemtelenül a kapus mellett begurította a Real Madrid második gólját.

Ekkor úgy tűnt, le fogja dolgozni a háromgólos hátrányta a spanyol bajnok, ám erre egyedül a 92. percben lett volna esélye, azonban a videobíró felvételeit látva a játékvezető úgy döntött, Vinicus megzavarta a kapust. Les miatt elmaradt az egyenlítés.

A nap másik mérkőzésén Szoboszlai Dominik hatalmas gólt lőtt a Lokomotiv Moszkvának, de a Salzburg így sem tudott nyerni.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 1. csoportkör

A csoport:
Salzburg-Lokomotiv Moszkva 2-2 (1-1)
Gólszerző: Szoboszlai (45.), Junuzovic (50.) ill. Éder (19.), Lisakovics (75.)

B Csoport:
Real Madrid-Sahtar Donyeck 2-3 (0-3)
Gólszerző: Tete (29.), Varane (32. – öngól), Solomon (42.) ill. Modric (54.), Vinicius (59.)

Kiemelt kép: Denis Doyle/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik