Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szoboszlai Dominikék az utolsó fordulóban juthatnak tovább a BL csoportköréből

Perez Meca/MB Media/Getty Images
Perez Meca/MB Media/Getty Images

Az Atlético Madrid döntetlent játszott a Bayern München ellen a Bajnokok Ligájában, amivel egyben az is eldőlt, hogy a Salzburgnak még maradt esélye arra, hogy továbbjusson a csoportjából.

Kapcsolódó
A Sahtar Donyeck oda-vissza megverte a Real Madridot a BL-ben
Raphael Varane kapitális hibája után nem volt visszaút.

Pedig Joao Félix szerzett vezetést a 26. percben, miután Marcos Llorente egy bedobást levitt az alapvonalig a tizenhatosnál, a középre tett labdájánál pedig a portugál érkezett a legjobb ütemben.

A hajrában viszont egalizálni tudott a német csapat, Thomas Müller harcolt ki és értékesített egy tizenegyest.

Ezzel nyílt maradt a továbbjutás kérdése, mert bár a Bayern biztosan megnyeri a csoportját, de ha a Salzburg legyőzi az utolsó fordulóban az Atlético Madridot, akkor szintén továbbjut.

Liverpoolban egyetlen gól döntött, de ezt nem a 22 évesen debütáló Caoimhin Kelleher kapta, hanem a kapitális hibát vétő André Onana, aki az 58. percben egy nagyon hosszú átívelésre jött ki pocsékul. Mentségére szóljon, hogy a hajrában védett egy hatalmasat Roberto Firmino lövésénél.

Mivel a csoport másik meccsén az Atalanta csak 1-1-re volt képes a Midtjylland ellen, ezzel csoportelső lett az angol bajnok, az Ajax pedig az utolsó fordulóban a továbbjutásért meccselhet az olasz klubbal.

A gólzápor a Mönchengladbach-Internazionale találkozóra maradt, az első félidőben az olaszok szereztek vezetést egy mázlis góllal, amire Alassane Pléa a szünet előtt válaszolt egy földre pattintott fejessel.

 

Térfélcsere után viszont két gólt is szerzett Romelu Lukaku, így aztán a csoportot vezető Gladbach-nak kellett hajtania a pontért az utolsó negyedórában. A németek meg is tettek mindent, Pléa villámgyorsan szépített, sőt a 83. percben úgy tűnt, az egyenlítés és a francia csatár triplája is összejön, de a VAR segítségével ezt a gólt nem adta meg a bíró.

Összejött végre az első gól a Marseille-nek közben, az Olympiakosz ugyan vezetést szerzett a franciák otthonában, de Dimirtri Payet két tizenegyesével fordítottak a hazaiak.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

A csoport:

Atlético Madrid – Bayern München 1-1 (1-0)
Lokomotiv Moszkva – Salzburg 1-3 (0-2)

B csoport:

Sahtar Donyeck – Real Madrid 2-0 (0-0)
Mönchengladbach – Internazionale 2-3 (1-1)

C csoport:

FC Porto – Manchester City 0-0
Marseille – Olympiacos 2-1 (0-1)

D csoport:

Liverpool – Ajax 1-0 (0-0)
Atalanta – Midtjylland 1-1 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik