Nemzetközi foci

A Bayern München tudott fordítani, a Borussia Dortmund nem

Tom Weller/picture alliance via Getty Images
Tom Weller/picture alliance via Getty Images

A német labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a címvédő Bayern München és az őt üldöző Borussia Dortmund is korán hátrányba került. Az előbbi azonban talpra állt, míg az utóbbi csak kozmetikázni tudta az eredményt.

A bajorok a 20. percben kerültek hátrányba Stuttgartban, miután egy szép ellentámadás végén Manuel Neuer nem tudta elcsípni a jobbról érkező labdát, így Tanguy Coulibaly a kapuba passzolt. Még az első félidőben egyenlített Kingsley Coman, amire azonnal válaszolt a hazai csapat, de Neuerrel szemben szabálytalankodott Coulibaly, így maradt az 1-1-es állás. Legalábbis úgy tűnt, de Robert Lewandowski még a szünet előtt bebombázta a labdát a bal alsó sarokba. Térfélcsere után csak egy gól esett, Douglas Costa a 87. percben eldöntötte a meccset.

Eközben a Dortmund a Köln ellen kapott ki 2-1-re, ráadásul kétszer is megette ugyanazt a szögletvariációt a BVB védelme. A pontrúgást az ötösről a hosszú sarok irányába fejelték a kölni játékosok, a 9. és a 60. percben is Ellyes Skhiri talált be ebből. A szépítő gólt Thorgan Hazard szerezte egy gyönyörűen eltekert lapos lövéssel a bal alsó sarokba, de ennél többre nem futotta a Dortmund erejéből.

Eközben a harmadik bajnokaspiráns, az RB Leipzig nyerni tudott. Angelino szerzett vezetést, miután egy brilliáns kiugratás végén kicselezte a Bielefeld kapusát, majd a jobb alsóba lőtt. A második félidő első perceiben Dani Olmo szerzett labdát az ellenfél hibáját kihasználva, amit Christopher Nkunku lőtt az üres kapuba és még az is belefért, hogy Alexander Sörloth büntetőjét hatalmas bravúrral kitenyerelte Stefan Ortega. A vendégek szépítő találatát Fabian Klos szerezte egy megcsúsztatott labdából.

Forrás: sofascore.com

Mivel a lipcsei együttes győzött, míg a BVB kikapott, a két csapat helyet cserélt a tabellán, a Bayern két ponttal előzi Gulácsi Péteréket tíz fordulót követően.

Eredmények – Bundesliga, 9. forduló

FC Augsburg-SC Freiburg 1-1 (0-0)
Borussia Dortmund-1. FC Köln 1-2 (0-1)
RB Leipzig-Arminia Bielefeld 2-1 (1-0)
Union Berlin-Eintracht Frankfurt 3-3 (2-2)
VfB Stuttgart-Bayern München 1-3 (1-2)

pénteken játszották:
VfL Wolfsburg-Werder Bremen 5-3 (3-2)

Olvasói sztorik