Nemzetközi foci

A Leeds United edzője mondta ki azt, amire mindenki gondol

NAOMI BAKER / POOL / AFP
NAOMI BAKER / POOL / AFP

Marcelo Bielsa, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Leeds United vezetőedzője szerint sportszerűtlen módon engedik vissza a nézőket a lelátókra, mivel nem minden csapat nyithatja meg újra a stadionját. A brit kormány egy hónap elteltével, jövő szerdától engedélyezi a szurkolók jelenlétét a szabadtéri sporteseményeken, de csak korlátozott számban, íja az MTI.

Kapcsolódó
Visszatérhetnek a nézők az angol lelátókra, ez mentheti meg a klubokat
Az Angol Labdarúgó Liga elnöke nagyon örül a döntésnek.

A döntés értelmében az alacsonyabb kockázati besorolású területeken legfeljebb 4000 szurkoló, míg a magasabb veszélyhelyzeti kategóriába tartozó helyeken – például London és Liverpool – maximum 2000 drukker nézheti élőben a meccseket. Az úgynevezett hármas, vagyis a nagyon kockázatos területeken viszont érvényben marad a korlátozás, és a klubok nem engedhetnek be nézőket a mérkőzéseikre.

Ez a Manchester United, a Manchester City, az Aston Villa, a West Bromwich Albion, a Wolverhampton Wanderers, a Newcastle United, a Leeds United, a Leicester City, a Sheffield United és a Burnley együttesét érinti.

Legfeljebb 2000 nézőt engedhetnek be a Liverpool, az Everton, az Arsenal, a Chelsea, a Crystal Palace, a Fulham, a Tottenham Hotspur, a West Ham United, a Brighton és a Southampton stadionjába.

Talán olyan szabályt kellene hozni, hogy amíg a szurkolók nem térhetnek vissza a stadionokba mindenhol, addig egyetlen létesítménybe sem mehetnek be

– nyilatkozta Bielsa, aki szerint nem a fertőzésveszély alapján besorolt kategóriák alapján kellene dönteni, hanem úgy, hogy egyenlő feltételeket teremtsenek a csapatok számára, mert a szurkolók jelenléte hatással van a találkozók eredményére.

A Leeds United kilenc forduló után a 14. helyen áll a Premier League-ben, és szombaton a hatodik Everton vendége lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik