Nemzetközi foci

Összecsapások után temették el Diego Maradonát

RONALDO SCHEMIDT / AFP
RONALDO SCHEMIDT / AFP

Csütörtökön, szűk körű ceremónián temették el az argentin futball-legendát, Diego Maradonát. Az 1986-ban Argentínával világbajnok labdarúgó 60 éves korában, szívroham következtében halt meg.

Kapcsolódó
„Én csak kilencven perc erejéig lehetek példakép. Én mint ideál? Ugyan már, hiszen drogokon élek” – Diego Maradona kettős élete
Diego Maradona az egyik legbalhésabb és legtehetségesebb futballisták egyike volt. Az a fajta zseni, akinek góljait az ellenfél is csak megtapsolni tudta. Úgy élte a bohém királyok életét, ahogyan futballozott: teljes szenvedéllyel.

Maradona szerdai halálát követően a koporsóját csütörtökön a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, a szurkolók tömött, kilométer hosszúságú sorban vártak arra, hogy végső búcsút vehessenek tőle. Többen is türelmetlenek voltak, így már a nap során voltak összecsapások a rendőrökkel, akik a BBC cikke szerint könnygázt és gumilövedéket is bevetettek a tömeg visszaszorítására. Végül a tervezettnél korábban véget ért a búcsúztatás.

RONALDO SCHEMIDT / AFP

Ezt követően szállították át Maradona koporsóját a Béke Kertje temetőbe, Buenos Aires északnyugati külvárosába, az egyórás út során gyászolók ezrei álltak az utak mentén.

A szertartáson családtagjai és legközelebbi barátai vettek részt, a szülei mellé temették minden idők egyik legjobb labdarúgóját.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött.

Olvasói sztorik