Nemzetközi foci

Mindent elmond Maradona legendájáról, ahogy a legnagyobb rivális megemlékezett róla

Universal/Corbis/VCG via Getty Images
Universal/Corbis/VCG via Getty Images

Aki esetleg korábban nem tudta volna, hogy a River Plate és a Boca Juniors között mekkora rivalizálás van, az legkésőbb a 2018-as Libertadores Kupa-döntőben megtapasztalhatta: a 2-2-re végződött első mérkőzés után biztonsági okokból előbb elhalasztották, majd végül Madridba vitték a visszavágót – amit aztán hosszabbításban 3-1-re nyert meg a River Plate.

Kapcsolódó
Egymillió embert várnak Maradona búcsúztatására
A legendás argentin labdarúgó koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel.

Akkor kaphattunk egy kis ízelítőt abból, mekkora ellentét is feszül a két Buenos Aires-i klub között. Ezt azért fontos megjegyezni, mert mindezek ismeretében érdemes megnézni, milyen képpel emlékezett meg a River Plate Diego Maradonáról, amely arra utal, hogy a legenda örök:

A 60 éves korában, szívroham következtében meghalt argentin legenda mielőtt Barcelonába igazolt volna, eltöltött másfél évet a Boca Juniorsban, és rögtön első Superclásicóján (ez a Buenos Aires-i derbi neve) gólt szerzett, egy védőt és a kapus is kicselezte, mielőtt betalált volna a 3-0-ra megnyert mérkőzésen – az év végén bajnok lett a Bocával.

Ezután ment Európába, ahol a Barcelona, a Napoli és a Sevilla játékosa volt, majd visszatért Argentínába a Newell’s Old Boysba, végül a Boca Juniorsból vonult vissza 1997-ben a világbajnok játékos.

Olvasói sztorik