Nemzetközi foci

Madridban rendezik a Libertadores Kupa döntőjét – hivatalos

A balhés előjáték után a Boca Juniors és a River Plate csap össze egymással.

Eldőlt, hogy jövő vasárnap a madridi Santiago Bernabéu Stadionban rendezik meg a dél-amerikai Libertadores Kupa döntőjének visszavágóját, amelyen két ősi argentin rivális, a Boca Juniors és a River Plate csap össze egymással.

A finálé első mérkőzését több mint két hete rendezték Buenos Airesben, akkor 2-2-es döntetlen született, a visszavágót azonban többször el kellett halasztani.

A második felvonás előtt a vendég Boca-futballisták közül többen is megsérültek azt követően, hogy a rivális drukkerei betörték buszuk ablakait, ráadásul a közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, amelynek belégzését követően több futballista is rosszul lett. A horrorról itt mutattunk videót.

Többek között a Boca csapatkapitánya, Pablo Pérez is kórházba került, akinek a karja és a szeme sérült meg. Ezt követően több lehetőség is felmerült: Paraguay, Brazília, az Egyesült Államok és Olaszország is felajánlotta, hogy otthont ad a Superclásicó visszavágójának.

A végül Madridban sorra kerülő mérkőzést argentin idő szerint délután fél ötkor, közép-európai idő szerint 20.30 órakor rendezik.

A Libertadores Kupa győztese részt vesz a négy nappal később, december 12-én kezdődő klubvilágbajnokságon az Egyesült Arab Emírségekben. A dél-amerikai bajnok december 18-án lép először pályára.

Olvasói sztorik