Fotó: RONALDO SCHEMIDT / AFP
Nemzetközi foci

Maradonát a Béke Kertjében temetik el

Csütörtökön lesz a szerdán elhunyt Diego Maradona temetése Buenos Aires északnyugati külvárosában.

Sebastián Sanchi, a néhai világklasszis labdarúgó szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, Maradonát a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezik örök nyugalomra, ahova a szüleit is temették.

Minden idők egyik legjobb futballistája szerdán 60 éves korában távozott az élők sorából, a halálát – és ezt a boncolás is megerősítette – szívroham okozta.

Kapcsolódó
„Diego megszökött a mennyből, és küldetésünk az, hogy dalokkal kísérjük a visszatérését”
Milliók gyászolják Maradona halálát – címlapok a világ minden tájáról.

A koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, ahol csütörtökön napközben szurkolók tízezrei rótták le kegyeletüket.

Alberto Fernández argentin köztársasági elnök szerdán háromnapos nemzeti gyászt hirdetett, az elhunyt családja azonban azt kérte, hogy a ravatalozás ne tartson ilyen hosszú ideig.

Halálhírére a tisztelői a főváros központjában álló jelképhez, az obeliszkhez, illetve a Boca Juniors stadionjához, a Bombonerához vonultak, ott emlékeztek rá. A részvétnyilvánítások folyamatosan érkeznek a világ minden részéről.

Kapcsolódó
Gyászba borult a világ Diego Maradona halála után
Nápolyban azt tervezik, hogy az argentin legendáról nevezik el a csapat stadionját.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!