Nemzetközi foci bajnokok ligája

A MU klasszisának fontosabb volt az ígérete, mint a saját dicsősége

Bruno Fernandes ismét bizonyította, mekkora igazolás volt a Manchester United számára. A portugál középpályás a Basaksehir elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen már a 7. percben lőtt egy káprázatos gólt, majd nem sokkal később egy kapushibát használt ki. Az angolok aztán visszavágtak a meglepő törökországi vereségükért, 4-1-re nyertek és négy fordulót követően vezetik a H csoportot.

Kapcsolódó
Dibusz: Elakadt bennem a labda, de ahogy hanyatt estem, besodortam
A ferencvárosi gólszerző, Myrto Uzuni szintén csalódott volt a lefújás után.

Fernandesről nem csak a góljai miatt kell beszélni, hanem a csapattársa, Marcus Rashford felé tett gesztusa miatt is. Az angol csatár még az első félidőben harcolt ki tizenegyest, márpedig a büntetőket a portugál szokta elvégezni, Rashford most is odaadta neki a labdát. Fernandes azonban ahelyett, hogy ráment volna a mesterhármasra, jelezte csapattársának, rúgja csak ő – Rashford értékesítette is a büntetőt. A mérkőzés után kérdezték a portugált, hogy ez amolyan jótékonykodás volt-e tőle.

Nem, egyáltalán nem ez a helyzet. A legutóbbi bajnoki után megígértem Rashynak, hogy legközelebb ő rúgja, és nem felejtettem el. Nem számít, ki lövi a tizenegyest, a csapat szerez gólt

mondta Fernandes, aki még hozzátette, hogy csapattársa a BL-szezon egyik legtermékenyebb góllövője (ötnél jár, ez a második legtöbb), fontosnak tartotta, hogy lendületben maradjon.

Fernandes első emlékezetesen nagy volt:

A nagy góljáról azt mondta, hogy mindig más játékhelyzetben kell megfelelnie. Most épp abban, hogy a felé érkező labdát egyből kapura lője, legközelebb meg lehet majd az ellenfelet kell megakasztania a félpályánál.

Forrás: sofascore.com

Kiemelt kép: Oli SCARFF / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik