Nemzetközi foci bajnokok ligája

Koeman nagyon elégedett volt a tartalékos Barcával

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

Ronald Koeman úgy véli, az FC Barcelona játéka végre kezd úgy kinézni, ahogy ő szeretné. A csapat kedden remek játékkal 4-0-ra győzött a Dinamo Kijev otthonában, és négy forduló után továbbjutott a csoportkörből.

A Barcelona Lionel Messi nélkül is négy gólt lőtt a BL-ben
Martin Braithwaite a katalánoknál, Erling Braut Haaland a Dortmundban, Bruno Fernandes a Manchester Unitedben duplázott.

A siker nagyon kellett, hiszen Koeman hetek óta nagy nyomás alatt dolgozik, a La Ligában nyolc mérkőzéséből mindössze hármat nyert meg, és csak a 13. helyen áll – igaz, egy-két meccsel kevesebbet játszott a vetélytársainál.

Elértük azt a célunkat, hogy továbbjussunk a csoportból.

Egész jól festettünk a pályán, a csapat nagyon nagy energiával játszott, és ugyan az első félidőben hiányzott az eredményesség, de a második félidőben mi domináltunk. Tetszett a csapat teljesítménye” – nyilatkozta Koeman.

Rebrov: Versenyképesek voltunk Európa egyik legjobb csapata ellen
Büszke volt a csapatra, de nagyon csalódott az eredmény miatt.

Pedig nem volt könnyű helyzetben, hiszen Gerard Piqué, Sergi Roberto, Ronald Araújo, Samuel Umtiti és Sergio Busquets sérülés miatt nem állt a rendelkezésére, Lionel Messi és Frenkie de Jong el sem utazott Ukrajnába, de Jordi Alba, Ousmane Dembélé és Antoine Griezmann is csak a kispadon kapott helyet.

Ennek ellenére a Ter Stegen – Dest, Lenglet, Mingueza, Junior – Pjanic, Alena – Pedri, Coutinho, Trincao, Braithwaite összeállítású kezdőcsapat nem okozott csalódást.

Minden játékosunk éhes volt a sikerre, a fiatalok és mindazok, akik játszottak, jó benyomást tettek rám, és még eredményesek is voltak

– tette hozzá Koeman.

Bajnokok Ligája, G csoport, 4. forduló

Dinamo Kijev (ukrán) – Barcelona (spanyol) 0-4 (0-0)
gól: Dest (52.), Braithwaite (57., 70., a másodikat 11-esből), Griezmann (92.)

Olvasói sztorik