Nemzetközi foci

Lehet egyáltalán pótolni Zlatan Ibrahimovicot?

Két-három hétig nem játszhat Zlatan Ibrahimovic, az olasz labdarúgó-bajnokságban listavezető AC Milan svéd csatára, aki a vasárnapi, Napoli elleni bajnokin combizom-sérülést szenvedett. Ibrahimovic két gólt is szerzett is a 3-1-re megnyert meccsen.

A Milan legközelebb csütörtökön az Európa Ligában a Lille vendége lesz, azt követően Ibrahimovicnak vélhetően ki kell majd hagynia a december 3-i Celtic, és esetleg még a december 10-i Sparta Praha elleni EL-mérkőzéseket is. A bajnokságban ebben az időszakban a 15. helyezett Fiorentinával vasárnap és a 10. Sampdoriával december 6-án találkozik a Milan.

Adódik a kérdés: kivel lehet pótolni Ibrahimovicot?

A 39 éves csatár a szezonban tíz tétmérkőzésen 11 gólt szerzett, a bajnokságban minden mérkőzésén betalált az ellenfelek kapujába, 6/10 a mutatója.

Stefano Piolinak, a vezetőedzőnek több variációs lehetősége is van. Ante Rebic ugyan ebben a szezonban még nem szerzett gólt, de az előző idény második felében fontos találatokkal segítette európai kupaindulást érő helyhez a Milant. Ott van még a mostanság többnyire a bal oldalon szerepeltetett Rafael Leao, akinek a középcsatár az eredeti posztja, a Napoli ellen az Ibrahimovic helyére becserélt, mindössze 18 éves Lorenzo Colombo, valamint a 19 éves Daniel Maldini.

Kiemet kép: Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik