Nemzetközi foci

Az újabb rekordot felállító Ibrahimovic miatt aggódnak a Milannál

Zlatan Ibrahimovic a hátán cipeli a Milant, amely a kétgólos svéd klasszis vezérletével 3-1-re nyert Nápolyban a Serie a 8. fordulójának rangadóján.

Ibrahimovic duplázott, Nápolyban nyert a Milan
A svéd csatár már Gunnar Nordahl és Marco Van Basten nyomában jár.

Ibrahimovic az első félidőben egy nagyon szép fejesből szerezte első gólját,

majd a másodikban térddel küldte a kapuba a labdát Ante Rebic beadása után.

39 évesen ő lett a legidősebb játékos, aki az első nyolc fordulóban eljutott tíz gólig, és beállított egy rekordot azzal, hogy idén mind a hat bajnokiján eredményes volt.

Amióta három pontot ér a győzelem az olasz bajnokságban, azóta csak Gabriel Batistuta (1994-1995, Fiorentina), Christian Vieri (2002-2003, Inter) és Krzysztof Piatek (2018-2019, Genoa) kezdte hasonlóan termékeny módon a szezont.

Koronavírus-fertőzés miatt a Milan vezére két bajnokiról is hiányzott, viszont a többi találkozón odatette magát: duplázott az Inter, a Roma, a Napoli elleni rangadókon, valamint a Bologna ellen, győztes gólt szerzett Udinében, és ő mentett pontot a Verona ellen.

A fontossága tehát megkérdőjelezhetetlen, épp ezért aggódnak most a Milannál, Ibrahimovic ugyanis combsérülés miatt nem tudta befejezni a meccset. A hajrában egy beadás után fájdalmasan fogta a bal combhajlítóját, majd nem sokkal később elterült a földön, és jelezte, hogy nem megy tovább.

Egyelőre még nem tudni, mennyit kell kihagynia, de az szinte biztos, hogy a Lille elleni, csütörtöki EL-meccsen, és a Fiorentina elleni hétvégi bajnokin nem szerepelhet.

A Milan a győzelmével vezeti a tabellát, előnye két pont a Sassuolo, és három a Roma előtt.

Frissítünk!

10 napot biztosan ki kell hagynia Ibrahimovicnak a húzódása miatt, és az ezt követő kontrollon dől majd el, hogy elkezdhet-e edzeni, vagy pihennie kell még. Nem csak ő sérült meg a Napoli ellen, a belga szélső, Alexis Saelemaekersnek a bokája fordult ki, ő is hiányozni fog néhány hétig.

Kiemelt kép: Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik