Nemzetközi foci

Lipcsében nem szeretnék, ha Szoboszlai Haaland sorsára jutna

Amennyiben Szoboszlai Dominik valóban távozik télen a Salzburg csapatától, abban az RB Leipzig technikai igazgatójának, Christopher Vivellnek is meghatározó szerepe lehet. Kérdés, a lipcsei testvérklub labdába rúghat-e a magyar válogatott középpályás ügyében.

Szoboszlai lassan kinövi az osztrák bajnokságot, Kalmár is topligába szerződhet
Esterházy Mátyás játékosügynök azt mondta, egy-két jó mérkőzést követően nem változik a stratégia.

„Ismerjük és értékeljük Dominiket” – idézte Vivellt az Rblive.de portál, amely hozzátette, hogy a közelmúltban olyan csapatok érdeklődtek Szoboszlai iránt, mint a Real Madrid vagy az Arsenal. De a Leipzigben is elkelne a segítség, hiszen Yussuf Poulsen mellett nincs hozzá hasonló támadó középpályás.

Nagy kérdés persze, hogy testvérklubként előnyt élvez-e, legutóbb például Erling Haaland esetében ez nem így történt, hiszen a norvég csatár Dortmundba igazolt.

Ralf Rangnick korábbi sportigazgató szeptemberben meg is jegyezte mindezt.

Nagy kár, hogy amióta a Leipzig az élvonalban szerepel, a norvég csatár volt az első salzburgi, akinek megengedték neki, hogy máshová menjen. Ez szégyen a Lipcsére nézve.

Szoboszlai nem először lőtte ki az Eb-re a magyarokat
A magyar középpályás idegei nagyon rendben vannak, ezt már az U17-ben is bizonyította.

Vivell szerint azonban a dolgok így néha így alakulnak.

„Ez sohasem volt egyirányú utca, amely Salzburgból közvetlenül Lipcsébe vezetne. Sadio Mané, Martin Hinteregger vagy Erling Haaland – hogy csak hármat említsünk – más utat választottak.”

Szoboszlai ugyanakkor tökéletesen passzolna a csapathoz: fiatal, rendkívül tehetséges és már ismeri az RB játékstílusát. Ezen kívül nem olyan topklubot keres, mint a Real Madrid vagy az Arsenal, hanem olyat, ahol rendszeresen játszhat.

Vivell megerősítette, a lipcseiek vásárlási politikája még mindig arról szól, hogy tehetségeket kell keresni, elsősorban pénzügyi okokból.

Nem vásárolhatunk csúcsminőségű játékosokat, a világklasszisokat nekünk kell kinevelnünk.

Kiemelt fotó: Mohos Márton / 24.hu

Olvasói sztorik