Nemzetközi foci

A tesztmizéria után lehet, hogy sorsolás dönt majd a Nemzetek Ligájában

Kijevbe hazaérkezve minden ukrán labdarúgónak negatív lett a koronavírustesztje azok után, hogy kedden elmaradt a svájciak elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésük, mert Svájcban több játékosnál és stábtagnál is kimutatták a betegséget. Az ukrán szövetség közlése szerint a csütörtöki vizsgálatokat már a repülőtéren elvégezték egy, az európai szövetség (UEFA) által akkreditált laboratórium munkatársai, írja az MTI.

Futball a koronavírus idején: a norvégok nem utaztak el, a románok megkapták a meccset, az északírek pórul jártak
Így aztán hiába fogadkoztak az északírek, hogy otthon nyernek a románok ellen, már mindegy.

A szervezet hétfőn jelentette be, hogy a válogatott három játékosa – Eduard Szobol, Jevhen Makarenko és Dmitro Riznik – vasárnapi tesztjének eredménye elsőre nem volt egyértelmű, majd a szakemberek később megállapították, hogy valamennyiük mintájában megtalálható a Covid-19 vírusa. Ezt követően újratesztelték az egész ukrán keretet, valamint szakmai stábot, és négy újabb fertőzöttet – három játékost és egy stábtagot – találtak. A helyi hatóságok azonnal karanténra kötelezték az egész ukrán küldöttséget, amely egy luzerni szállodában tartózkodott. Később az UEFA arról tájékoztatta az ukrán szövetséget, hogy a luzerni kanton karanténszabályai miatt nem lehetséges megrendezni a találkozót.

Az ukrán keret tagja volt a Ferencváros két játékosa, Olekszandr Zubkov és Ihor Haratin is.

Az ukránok álláspontja szerint szükségtelen volt a találkozó törlése, mert volt megfelelő számú bevethető játékosuk. A Svájc-Ukrajna találkozó tétje az lett volna, hogy

a két csapat közül melyik végez az utolsó helyen a csoportban és esik ki az A divízióból.

Jelenleg az ukránok a harmadikak, három ponttal megelőzve a sereghajtó svájci válogatottat. A két csapat ukrajnai találkozóján 2-1-es hazai siker született.

A három pont sorsáról az UEFA fegyelmi bizottsága dönt. Ha a svájciak kapják a győzelmet 1-0-s eredménnyel, akkor idegenben szerzett góllal ők maradnak a legmagasabb osztályban, de az is elképzelhető, hogy sorsolás dönt.

Kiemelt kép: firo Sportphoto / Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik