Nemzetközi foci

A nap, amikor állva tapsoltak Ronaldinhónak a Real-drukkerek

Nem sűrűn fordult elő, hogy a Real Madrid stadionjában egy Barcelona-játékosnak tapsoljon a közönség. A korábbi aranylabdás Ronaldinho azonban elérte, hogy előtte tisztelegjen a madridi közönség.

15 évvel ezelőtt, 2005. november 19-én a Frank Rijkaard által irányított Barcelona a Víctor Valdés – Oleguer, Edmilson, Puyol, Van Bronckhorst, R. Márquez, Xavi, Deco, Messi, Eto’o, Ronaldinho kezdővel lépett pályára a Santiago Bernabéu Stadionban.

A másik oldalon is bődületes nevek sorakoztak, a Real a Casillas – Salgado, Sergio Ramos, Iván Helguera, Roberto Carlos, Pablo García, Beckham, Zidane, Raúl, Robinho, Ronaldo kezdővel indult a csatába a brazil edző, Vanderlei Luxemburgo irányításával.

A meccset a Barca kezdte jobban, és Samuel Eto’o már a 15. percben betalált, lelopta a labdát, csapattársa, Lionel Messi lábáról, majd két védő közé bebújva a bal sarokba lőtt spiccel.

A kameruni csatár korábban szerepelt a Realban is, de a madridiaknál nem számítottak rá, könnyedén lemondtak róla, ő pedig ellenfélként rendre gólokkal üzent egykori klubjának.

Amíg a Realnál Zinédine Zidane, Ronaldo és többi galaktikus is csak szenvedett, a Barca brazil klasszisa, Ronaldinho fickándozott, és a 60. percben eldöntötte a meccset, könnyedén elhúzott Sergio Ramos mellett, becsapta Iván Helguerát, majd bevágta a labdát Iker Casillas kapujába.

De ezzel még nem volt vége a Ronaldinho-show-nak, a 78. percben megint a bal oldalról indult, Ramost simán legyorsulta, és a második gólja után állva tapsoltak neki a Real-drukkerek. Ronaldinho előtt mindössze Diego Maradona váltott ki Barcelona-játékosként hasonló reakciót a madridi szurkolókból.

„Ez egy tökéletes meccs volt. Sosem fogom elfelejteni, mert egészen ritka dolog, amikor az ellenfél szurkolói ilyen módon ismerik el a teljesítményed” – nyilatkozta Ronaldinho.

A vesztes fél részéről a második félidőben csereként beálló Guti azt mondta, ez volt a legfájdalmasabb veresége a Real mezében, és nincs mentség arra, hogy ilyen vérszegény játékkal rukkoltak elő.

A 15 évvel ezelőtti meccs összefoglalója:

Abban az idényben a Barca a Realra 12 pontot verve nyerte meg a bajnokságot, és az Arsenal elleni 2-1-es sikerrel a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

Kiemelt kép:

Olvasói sztorik