Nemzetközi foci

Ronaldinho fél év után újra szabad lábon

 Ronaldinho, a brazilok korábbi klasszis labdarúgója és fivére elhagyhatja a házi őrizetet Paraguayban és hazautazhat Brazíliába.

A bíró a döntését azzal indokolta, hogy Ronaldinho személyisége és viselkedése nem jelent veszélyt a társadalomra, ezért szabad lábra helyezte őt testvérével együtt. A brazil sztár elfogadta a feltételeket, ennek értelmében neki 76 ezer eurónak, míg testvérének 93 ezer eurónak megfelelő összeget kell kártérítésként fizetnie.

Emellett Brazíliában háromhavonta meg kell jelenniük majd a bíróságon – Ronaldinhónak egy éven, fivérének két éven keresztül, írja az MTI.

A testvérpárt március elején a fővárosban, Asunciónban vették őrizetbe, miután hamis útlevéllel érkeztek Paraguayba. Tettükért előbb letartóztatták és börtönbe zárták őket, majd április elején 1,6 millió dollár óvadék fejében házi őrizetbe kerültek át és egy asuncióni luxushotelben helyezték el őket.

A 40 éves Ronaldinho, aki a brazil válogatottal világbajnoki címet szerzett, több klubcsapatot is erősített karrierje során, így Európában a Paris Saint-Germainben, az FC Barcelonában és az AC Milanban, illetve odahaza többek között a Gremióban és a Flamengóban futballozott. A brazil válogatottban 97 alkalommal szerepelt és 33-szor volt eredményes.

Kiemelt kép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Olvasói sztorik