Nemzetközi foci

Ronaldinho: Sosem gondoltam volna, hogy valaha is börtönbe kerülök

Házi őrizetben adott interjút Ronaldinho a paraguayi ABC Colornak – számolt be a goal.com. A 40 éves korábbi futballistát abban a szállodában keresték fel, ahol azóta tartózkodik, amióta kiengedték a börtönből.

Sosem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetbe kerülök. Nagyon meglepődtem, amikor kiderült, hogy a dokumentumok törvénytelenek. Azóta mindenben együttműködtünk a hatóságokkal, hogy tisztázzuk az ügyet. Egész életemben arra törekedtem, hogy eljussak a legmagasabb szintre, hogy az embereket megörvendeztessem a futballommal

– mondta a maszkban nyilatkozó Ronaldinho, aki beszélgetőpartnerével betartotta a szigorú higiéniai intézkedéseket. Hozzátette: annak ellenére, hogy letartóztatták nem érez rosszindulatot Paraguay lakosaival szemben.

Itt a legújabb Premier League-csapat, amely vinné Szoboszlait
A Leicester City érdeklődéséről ír a Sun.

Minden paraguayi szeretetét és melegségét érzem az első naptól kezdve, ahogy ideérkeztem. Ezért nagyon hálás vagyok. Mindig imádkozom, hogy a dolgok jól menjenek, remélhetőleg nemsokára véget ér ez az egész.

Ronaldinho elmondása szerint a helyzet megoldódása után elsőként édesanyját látogatná meg.

Ami eddig történt

A testvérpárt azért vették őrizetbe, mert a nevükre szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk. A brazil hatóságok 2018 végén bevonták Ronaldinho útlevelét, mert nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján. A korábbi sztárlabdarúgó egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyerekeknek szóló jótékonysági programon vett volna részt. Április elején a volt játékos és testvére 1,6 millió dollár (515 millió forint) ellenében elhagyhatta a börtönt és házi őrizetbe került, de az országban kell maradniuk. Brazil lapinformációk szerint a védelem szeretné elérni a vádlottak felmentését, ha azonban bűnösnek találják őket, akár öt év börtönt is kaphatnak.

Kiemelt kép: Norberto DUARTE / AFP

Olvasói sztorik