Nemzetközi foci

Messi is jó, de Ronaldinhót Isten küldte közénk

Ronaldinho igazi ajándék volt a labdarúgásnak, az a játékosság, amit ő képviselt, egyre inkább elveszőben van a fociból. Korábbi csapattársa, Martin Cardetti testközelből láthatta a zsenit, így talán nem is meglepő, hogy Lionel Messinél is jobbnak tartotta a brazilt.

Ha edző lennék, inkább őt választanám a csapatomba. Egy évet játszottunk együtt, más volt, mintha Isten megérintette volna. Szórakozás volt neki a játék, edzésen rengeteget gyakorolt, majd azokat a trükköket mutatta be a meccseken. Kevés olyan játékos van, mint ő. Büszke vagyok rá, hogy a csapattársa lehettem.

Ronaldinho a pályán példakép volt, azon kívül viszont bűnöző lenne?
Egy hónapig börtönben volt a korábbi világklasszis futballista, miután hamis papírokkal próbált bejutni Paraguayba. Illegális építkezések, bírságok és pereskedések kísérték végig az elmúlt években Ronaldinho életét. Most minden korábbinál nagyobb bajba kerülhet.

Cardetti és Ronaldinho még a PSG-ben játszottak együtt, a brazil közben világbajnok lett a válogatottal, majd elment a Barcelonához és legendává vált. Legutóbb viszont azzal került a hírekbe, hogy hamis útlevéllel ment Chilébe és börtönbe zárták, jelenleg házi őrizetben van.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik