Nemzetközi foci

„Át akartunk kelni a tengeren, de megfulladtunk a patakban” – a törökök semmit sem értenek

Miután Magyarország legyőzte Törökországot a labdarúgó Nemzetek Ligája utolsó csoportkőrébe, előbbi válogatott feljutott a legjobbak közé, míg utóbbi kiesett a C divízióba. Ezt nagyon nehezen élték meg a török újságírók, akik komoly kritikát fogalmaztak meg Senol Günes szövetségi kapitány munkájáról.

A Hürriyet rovatvezetője, Ugur Meleke szerint mindent elmond a csoportról és persze a török csapatról, hogy a leggyengébbnek tartott Magyarország jutott fel az A divízióba.

Gera: Annyira együtt van a csapat, hogy szinte edző nélkül lejátszották a mérkőzést
A magyar válogatott játékosai küzdenek egymásért és mindenáron nyerni akarnak a Marco Rossit helyettesítő Gera Zoltán szerint.

„A csoportban lejátszott 12 meccset nem a minőség, hanem az edzők taktikai háborúja határozta meg. A győztese Magyarország kapitánya, Marco Rossi lett” – írta.

„Amikor két és fél hónapja kikaptunk a magyaroktól, azt írtam, a középpályán vesztettük. 77 nap telt el azóta, és szerda este ismét a középpályán vesztettünk. Az év legkritikusabb mérkőzésére olyan furcsa 4-1-2-1-2-es formációval jöttünk ki, amelyet még soha nem próbáltunk, ami egyáltalán nem felelt meg nekünk. Mivel játékosaink nem szoktak hozzá ehhez, minden összezavarodott.”

Varga Kevinnek a gólörömre már nem jutott ereje
Dibusz Dénes szerint talán még ők sem számítottak a csoportelsőségre.

Az újságíró szerint elkerülhetetlen és megérdemelt volt a vereség.

„Körülbelül öt hónapunk van a világbajnoki selejtezőkig, nyolc hónap pedig az Európa-bajnokságig.

Remélem, hogy Senol Günes tudja, mit játszik majd a csapata, és soha többet nem látjuk azt, hogy a 85. percben a papírra rajzolgat valamit.

A korábbi 26-szoros válogatott középpályás, Tümer Metin, a TRT Spor kommentátora azt mondta, győzelemmel feljuthatott volna a csapat, de az egész sorozatban egy olyan mérkőzés sem akadt, amikor jól játszott volna.

„Csalódást keltettünk, szerencsénk volt, hogy az ellenféltől hatan is hiányoztak. A 68. percben mondtam, hogy nem fogadom el ezt a játékot. Az utolsó meccs utolsó 20 percét nem így kell lejátszani. Már az ellenfél térfelén megpróbáltam volna lerombolni a magyarok játékát, időben becseréltem volna Kaan Ayhant, megpróbáltam volna improvizálni. Nem azt tettük, amit kellett volna.”

A legérzékletesebben Ali Gültekin fogalmazta meg, mekkora csalódás, hogy a feljutás helyett a kiesés jutott osztályrészül:

Át akartunk keltünk a tengeren, de megfulladtunk a patakban.

Kiemelt fotó: MTI/Illyés Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik