Magyar foci

Gera: Annyira együtt van a csapat, hogy szinte edző nélkül lejátszották a mérkőzést

Folytatta fantasztikus őszi szereplését a magyar labdarúgó-válogatott, amely az Európa-bajnoki kijutás után azzal koronázta meg az eredménysort, hogy a törökök elleni 2-0-s győzelemmel megnyerte csoportját a Nemzetek Ligája B divíziójában és bejutott Európa legjobb 16 csapata közé. Törökország mellett Oroszországot és Szerbiát, azaz három papíron erősebb válogatottat előzött meg Magyarország.

Nemzetek Ligája-csoportelsőséggel koronázta meg az őszt a magyar válogatott
Sigér és Varga Kevin is első gólját szerezte a válogatottban. Ott leszünk a kontinens legjobb 16 csapata között!

A koronavírusos Marco Rossi ezúttal sem lehetett ott a kispadnál, így ismét Gera Zoltán helyettesítette őt. Az M4-nek úgy értékelt, hogy az olasz kapitány meg akarta nyerni a mérkőzést, ezért is frissített a támadósoron, és Varga Kevint kiemelte, aki kiválóan szállt be, gólt is szerzett.

Cserélni tudni kell a szövetségi kapitánynak, ebben az esetben Marco Rossinak

nyilatkozta a korábbi 97-szeres válogatott játékos, aki most az U21-es válogatott szövetségi kapitánya, majd arra válaszolt, hogy szerinte mi a mostani csapat ereje.

A kulcs az, hogy annyira együtt van ez a csapat, hogy szinte edző nélkül lejátszották a mérkőzést – mert azért nem volt jelen Marco Rossi.

Akarnak játszani, nyerni, annyira benne vannak ebben a jó formában. Nagyon jó a társaság, jó látni, hogy mennyire küzdenek egymásért és nyerni akarnak minden áron” – folytatta Gera, aki szerencsésnek érzi magát, hogy, ha beugróként is, de részese lehetett ezeknek a sikereknek.

Marco Rossiról még elmondta, hogy nagyon profi módon leszervezett mindent a mérkőzés előtt, mindent elmondott a játékosoknak előre.

Nekem óriási élmény, hogy itt lehettem, láttam, hogy mi kell a sikerhez. Ehhez semmit nem tettem, én csak itt voltam, helyettesítettem a főnököt.

A magyarok, akik immár hat találkozó óta veretlenek, a csoportelsőséggel feljutottak a Nemzetek Ligája élvonalába, egyúttal akár világbajnoki pótselejtezős helyhez is juthatnak, de ez csak a vb-selejtezők jövő novemberi zárásakor derül ki. Nem mellesleg szinte biztosan legalább pótselejtezhetnek a 2024-es Európa-bajokságra (ha nem sikerülne az egyenes kijutás), mint legutóbb Izland, amely az előző kiírásban egy pontot sem szerzett a csoportjában, de az NL-rangsorban így is a 12. helyen végzett.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila /AFP

Olvasói sztorik