Nemzetközi foci

„A magyar csapat erősebb és szervezettebb, mint a román”

Csütörtök este játszik egymással a magyar és az izlandi válogatott az Eb-szereplésért. Az izlandi Fréttabladid című napilap a mérkőzés elemzéséhez Arnar Gunnlaugssont, a Vikingur edzőjét kérte fel. A skandináv szakember szerint ellenfelünk játékosai majd kicsattannak az önbizalomtól, szép csöndben, de nagy erőbedobással készülnek.

Az izlandi aranygenerációt kell legyőzni az Eb-hez nézők, szövetségi kapitány és második esély nélkül
A magyar csapat a 12. Izland elleni találkozójára készül, de talán még sosem volt ennyire fontos a győzelem. Az örökmérlegben jól állunk, csakhogy az északi az elmúlt évek egyik legstabilabban teljesítő európai válogatottja.

Az északiak Romániát verték 2-1-re, így jutottak be a pótselejtező második körébe, míg a mieink Bulgáriát győzték le 3-1-re. Gunnlaugson szerint egészen más lesz majd a játék képe csütörtökön, mint az előző körben.

A magyar csapat erősebb és szervezettebb, mint Románia, úgyhhogy szerintem teljesen más lesz ez a meccs. A magyarok nagyon jól hozzák ki a labdát nyomás alatt is. Nagyon erős csapat, szupersztár nélkül is mindig jól teljesítenek, de persze Szoboszlai Dominik nagyon izgalmas játékos

– elemezte a magyar válogatottat a szakember, majd rátért az izlandi csapatra is.

„Nem lepne meg, ha az Argentína elleni taktika ismétlődne meg a vébéről, vagyis megpróbáljuk meglepni ellenfelünket a meccs első negyedében, utána pedig lehozni a hátralévő időt kapott gól nélkül.”

Gunnlaugson meglátása szerint mindkét csapaton nagy lesz a nyomás, ezért az a válogatott kerül ki győztesként, amelyik kevesebbet bakizik.

Kiemelt kép: Haraldur GUDJONSSON / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik