Nemzetközi foci

Visszavonult a futballtól Izland egyik világbajnokságot megjárt játékosa

Az izlandai labdarúgó-válogatott korábbi játékosa, Rúrik Gíslason egy interjúban bejelentette kedden, hogy visszavonul a profi futballtól.

A fotbolti.net beszámolója szerint a 32 éves támadó középpályás már korábban eltervezte, hogy lassan befejezi a játékot és a koronavírus-járvány miatt úgy érzi, nincs értelme folytatnia a pályafutását. Az 53-szoros válogatott játékos a német élvolnaban és a Bajnokok Ligájában is szerepelt, legutóbb a német harmadosztályú Sandhausent erősítette.

Az izlandi válogatott is bukott egy középpályást a koronavírus miatt
Egyik fél sem tud a lehető legerősebb csapatával kiállni.

Gíslason utoljára 2018-ban lépett pályára a válogatottban, tagja volt a világbajnokságon szereplő csapatnak is, de értelemszerűen a csütörtöki Eb-pótselejtezőn már nem játszott volna Magyarország ellen. Ami azonban igazán meghökkentő, hogy színésznek áll a középpályás.

Izgalmas projektek várnak rám, ezért is döntöttek így. Az egyik egy tévéműsor Németországban, a másik pedig egy izlandi filmszerep

– idézi az izlandi portál a focistát.

Gíslason emellett egy zenei projekten is dolgozik, de azt is mondta az interjúban, hogy nem zárja ki még azt sem, hogy visszatér esetleg a focipályára.

Kiemelt kép: Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik