Nemzetközi foci

A PSG-nél nem biztos, hogy örülnek: Neymar és Mbappé sérülten is elmegy a válogatotthoz

Neymar, a Paris Saint-Germain labdarúgója sérülése ellenére elutazik a brazil válogatotthoz a közelgő világbajnoki selejtezők előtt, írja az MTI. A játékos múlt szerdán sérült meg, amikor a PSG 2-0-ra nyert a török Basaksehir otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörében. A vezetőedző, Thomas Tuchel a múlt héten azt mondta, az esetleges felépülése ellenére is lehetetlen, hogy Neymar játsszon a válogatottban.

A brazilok szövetségi kapitánya, Tite azért hívta be mégis, mert Philippe Coutinhóra, Fabinhóra, valamint Rodrigo Caióra sérülés, Eder Militaóra pedig koronavírusos megbetegedés miatt nem számíthat.

Brazília pénteken Venezuelát fogadják, de Rodrigo Lasmar csapatorvos szerint azon a találkozón Neymar még nem játszhat. Arra viszont van esély, hogy négy nappal később Uruguayban pályára léphet.

Nagytakarítást tervez a Barca, ezt az öt játékost mindenképp eladná
Vágna a költségeken a klub, miközben azért erősítene is a csapaton.

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germain sérült játékosai közül a francia Kylian Mbappé is csatlakozik hazája válogatottjához a Rennes elleni szombati bajnoki meccs után. A világbajnok csatár combja egy hete a Nantes elleni bajnokin sérült meg. A franciák barátságos mérkőzésen fogadják Finnországot jövő szerdán, majd a Nemzetek Ligájában előbb Portugáliával, aztán Svédországgal találkoznak.

Ez az időszak jó lehetőség lenne néhány játékos számára a felépülésre, de bízunk benne, hogy a válogatottaknál vigyáznak majd rájuk

– jegyezte meg Thomas Tuchel.

Kiemelt kép: FRANCK FIFE / AFP

Olvasói sztorik