Nemzetközi foci

Van Basten: Ha tudom előre, hogy mi vár rám, azt mondtam volna, ez nem éri meg

Az Ajax és az AC Milan legendás csatára, a háromszoros Aranylabdás Marco van Basten meghökkentő nyilatkozatot adott a BBC rádióadásában. A holland támadó szenzációs pályafutása szomorúan ért véget, mivel az állandó küzdelem a sérülékeny bokájával arra kárhoztatta, hogy 31 éves korában visszavonuljon.

A legtökéletesebb gól mellett a legszomorúbb búcsú is az övé
38 évvel ezelőtt indult, és fájdalmasan korán fejeződött be Marco van Basten karrierje. A holland csatár egyszerűen ellenállhatatlan volt a kapu előtt, de hiába ontotta a gólokat, a többször műtött bokája 28 évesen visszavonultatta.

Van Basten a pályafutásáról azt mondta az interjúban, hogy nagyon élvezte egy ideig, amikor azonban arra kérték, mondja el a véleményét a karrierjéről, váratlan választ adott.

Ha tudom előre, hogy mi vár rám, azt mondtam volna, ez nem éri meg. A fájdalom nem ér ennyit, a bokasérüléseim megkeserítették a mindennapjaimat, de akkoriban a futball volt a mindenem. Ma már idősebb vagyok, a labdarúgás mellett is van életem. A mai eszemmel már máshogy döntenék, ha választanom kéne. Meghalltam, mint futballista, a mai napig képtelen vagyok játszani. A bokám már nagyon merev, nem tudok lőni, vagy bármit tenni a lábfejemmel. Évekig mindenem volt a foci, aztán hirtelen vége lett. Nagyon fájdalmas volt ez is

– vallott őszintén Marco van Basten a BBC-nek.

Sokszor hallani arról, hogy élsportolók milyen áldozatokat hoznak a karrierjük érdekében, itt egy ékes példa arra, amikor valakinek rámegy az egészsége a sportpályafutására.

Kiemelt kép: Erwin Spek/Soccrates/Getty Images

Olvasói sztorik