Nemzetközi foci

Dani Alves: Vissza akartam térni a Barcához, de nem voltak elég tökösek, hogy beismerjék, rosszul bántak velem

A brazil jobbhátvéd, Dani Alves 2016 nyarán hatszoros spanyol bajnokként, négyszeres Király Kupa- és háromszoros BL-győztesként hagyta el a Barcelonát, amellyel összesen 23 trófeát nyert. Alves Barcelonából Torinóba költözött, és a Juventus játékosa lett, majd lehúzott két idényt a Paris Saint-Germainnél is, tavaly nyár óta pedig a Sao Paulót erősíti.

2017-ben felmerült a lehetőség, hogy Alves visszatér a Barcelonához, ám a katalán klub végül Nélson Semedót szerződtette le majdnem 36 millió euróért a védelem jobb oldalára.

Vissza akartam menni a Barcához, a klubnak szüksége lett volna rám, és ingyen leigazolhattak volna, de nem voltak elég tökösek, hogy beismerjék, rosszul bántak velem. A tudtom nélkül akartak elküldeni, aztán mikor nem találtak megfelelő helyettest, szerződéshosszabbítást ajánlottak. Ezt tiszteletlenségnek éreztem, és azért mentem el a Juvéhoz, hogy megmutassam, még mindig komoly szinten tudok játszani. Ha megbecsültek volna a Barcelonánál, még mindig ott játszanék, mert imádom a klubot

– nyilatkozta a 37 éves Alves a RAC1 nevű katalán rádiónak.

Azt is hozzátette, úgy érzi, a Barca feladta az identitását, és olyan klubbá kezd válni, amely adja-veszi a játékosokat. A nyáron a távozását belengető Lionel Messiről azt mondta, olyan ő a Barcelona számára, mint egy pajzs, de a klubnál tapasztalható viszonyok miatt megérti, hogy felmerült benne a klubváltás gondolata. De Alves szerint Messi annyit tett már a klubért, hogy a stadiont róla kellene elnevezni.

Alves megszólította a nyáron igazolt amerikai jobbhátvédet, Sergino Destet is, akinek azt üzente jótanácsként, az a legegyszerűbb, ha lepasszolja a labdát Messinek.

Kiemelt kép: NELSON ALMEIDA / AFP

Olvasói sztorik