Nemzetközi foci

Megnézed, hogy fogadták Dani Alvest, és sajnálod, hogy nem lett belőled sztárfocista

Több mint 40 ezer rajongó jelent meg Dani Alves Sao Pauló-i bemutatásán.

A 36 éves brazil futballista – aki tizenhét év légióskodás után tért vissza Brazíliába – elmondta: amióta megérkezett a repülőtérre, nagyon szívélyes fogadtatásban van része, a több mint 40 ezer rajongó személyes jelenléte után pedig egészen elérzékenyült.

Elképesztő, hogyan fogadták Dani Alvest Brazíliában
Szinte nyomorogtak a szurkolók, akik görög tűzzel és lufikkal készültek.

„A Sao Paulo ma nem egy futballistát szerződtetett, hanem egy olyan szurkolót, mint amilyenek ti vagytok” – utalt a fanatikusokra a válogatott játékos.

Alves hozzátette: az a cél lebeg a szeme előtt, hogy ott legyen a pályán a 2022-es világbajnokságon Katarban. Dani Alves részt vett a 2010-es és a 2014-es vb-n, a tavalyi, oroszországi tornát azonban sérülés miatt kihagyta.

„Azért igazoltam a Sao Paulóhoz, hogy eredményeket érjek el. Nem akarok arra gondolni, hogy ez pályafutásom utolsó állomása, még sok célom van” – hangsúlyozta a védő, aki 2022-ig kötelezte el magát az együtteshez.

A játékos 40 trófeát nyert eddig klubkarrierje során, amivel rekorder a sportágban.

A stadion kivetítőjén volt barcelonai klubtársa, Lionel Messi és Luis Suárez üzent neki, valamint kívánt sok sikert, míg a bemutatón a brazil klub több korábbi legendája jelent meg. A védőként és középpályásként egyaránt bevethető szélső a Sao Paulo saját nevelésű világbajnokától, Kakától kapta meg új, 10-es mezét.

Dani Alves szombaton, a listavezető Santos ellen szeretne bemutatkozni új csapatában, de a klub orvosai nem biztosak abban, hogy már bevethető állapotban lesz. A futballista legutóbb egy hónapja, a Copa America döntőjében lépett pályára, amelyben a brazilok házigazdaként 3-1-re legyőzték Perut.

Kiemelt kép: Alan Morici / AGIF

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik