Nemzetközi foci

Fiatal hiénaként készültek az olasz meccsre a hollandok

Ha győzni nem is sikerült, végre mutatott valamit tudásából a holland labdarúgó-válogatott, amely szerdán 1-1-es döntetlent játszott az olaszokkal idegenben a Nemzetek Ligájában.

Ronald Koeman barcelonai munkavállalását követően Frank De Boer vette át az irányítást, de első két mérkőzésén gólt sem szereztek játékosai: előbb hazai környezetben Mexikótól kapott ki csapata 1-0-ra, majd Boszniában játszott gól nélküli döntetlent.

Nem sikerült megtörni a 42 éves nyeretlenséget, de pontot szereztünk Moszkvában
Az oroszok kapufát is lőttek, de nagyon jól állt a lábán a magyar védelem a Nemzetek Ligája 4. fordulójának moszkvai mérkőzésén.

A mostani 1-1 azonban bebizonyította, egyrészt sok van a csapatban, másrészt képes a változtatásra is a szakmai stáb.

Azt még Roberto Mancini is elismerte, alaposan meglepte az ellenfél taktikája, az olaszok szövetségi kapitányát lenyűgözte, hogy a hollandok a szokásos 4-3-3 rendszer helyett 5-3-2-vel léptek pályára.

Azt hiszem, ez volt az első alkalom, hogy Hollandia átállt erre a rendszerre, alaposan meglepődtünk rajta. Nem mi játszottunk gyengén, egyszerűen olyan ellenféllel találkoztunk, amely problémákat okozott

mondta Mancini a RAI Sportnak.

Frank de Boer azt mondta, az egyik edzés után gondolta úgy, megpróbálkozik a váltással.

„Öt játékossal szerettem volna hátul játszani, hogy a támadóimnak ne kelljen annyit a védekezéssel foglalkozniuk. Alapvetően csak az a kérdés, hogy ésszerűen nézzünk az ellenfélre, és kidolgozzuk a megfelelő lépéseket. És a siker érdekében feláldozzunk bizonyos játékosokat, jelen esetben Steven Berghuist, aki az előző két meccsel ellentétben most nem jutott szóhoz” – mondta De Boer.

A szakember szerint a kritikusai nem bántak volna kesztyűs kézzel a válogatottal, ha ismét vereséget szenved.

Az edzésen láttam, ahogy a játékosok fiatal hiénaként kergették a zsákmányukat. Mondtam nekik, ha ezt a meccsen is megmutatják, akkor nem lehet gond.

Kiemelt fotó: Az olasz Federico Chiesa harcol a labdáért a holland Georginio Wijnaldummal (Marco BERTORELLO / AFP)

Olvasói sztorik