Nemzetközi foci

Minden edző álma a török hátvéd, aki a hajrában is a gólvonalról mentett

Szerda este 2-2-es döntetlent játszott egymással Törökország és Szerbia, a mieinkkel egy csoportban szereplő Nemzetek Ligája-csoportban.

Nem sikerült megtörni a 42 éves nyeretlenséget, de pontot szereztünk Moszkvában
Az oroszok kapufát is lőttek, de nagyon jól állt a lábán a magyar védelem a Nemzetek Ligája 4. fordulójának moszkvai mérkőzésén.

Meglehetősen izgalmasra sikerült a meccs, az első gólt Szergej Milenkovics-Szavics lőtte, miután megbolondította a törökök védelmének jobb oldalát és éles szögből a hosszú fölsőbe lőtt.

Térfélcsere után ráadásul büntetőből növelte előnyét a vendégcsapat, de a törökök válasza szinte rögtön jött Hakan Calhanoglutól, majd negyedórával a vége előtt egy lesipuskás góllal egyenlítettek a haziak. Csattanó így is lehetett volna a végén, a csereként beálló Dusan Vlahovic fejese a kapuson már túljutott, de Merih Demiral hatalmas lélekjelenléttel tisztázni tudott a gólvonalról.

A döntetlen igazán egyik válogatottnak sem jó, négy Nemzetek Ligája-meccs után a szerbeknek kettő, a törököknek három pontjuk van.

Nemzetek Ligája, 4. forduló

B Liga, 3. csoport
Oroszország – Magyarország 0-0
Moszkva
v.: Michael Oliver (angol)
Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) – Anton Mirancsuk (Bakajev, 55.), Zubnyin, Ozdojev (Szoboljev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzujba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.)
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Kalmár (Schäfer, 77.), Gazdag (Nagy Ádám, a szünetben), Holender (Fiola, a szünetben) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga Kevin, 61.)

A csoport másik mérkőzésén:
Törökország – Szerbia 2-2 (0-2)
gól: Calhanoglu (57.), Tufan (76.), illetve Milinkovic-Savic (22.), Mitrovic (49., 11-esből)

Kiemelt képen a kimaradt helyzeten bosszankodó Vlahovics. Fotó: Ozan KOSE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik